Τράπεζα θεμάτων: Νέα κυβερνοεπίθεση – Αναστάτωση σε σχολεία και ΙΕΠ

Προβλήματα εκ νέου αντιμετωπίζουν σήμερα (30/5) οι διευθυντές των Λυκείων στην προσπάθειά τους να πάρουν τα θέματα των ενδοσχολικών εξετάσεων από την τράπεζα θεμάτων.

Τράπεζα θεμάτων: Νέα κυβερνοεπίθεση – Αναστάτωση σε σχολεία και ΙΕΠ

Όπως και χθες, έχει υπάρξει κυβερνοεπίθεση στην πλατφόρμα του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ). Στελέχη του υπουργείου Παιδείας, μιλώντας στην «Κ», τη χαρακτήρισαν «γενικευμένη, μεγαλύτερη από τη χθεσινή» και μάλιστα, προσέθεσαν ότι επίθεση έχει δεχτεί και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» από το ΙΕΠ, στις 06:00 είκοσι λύκεια κατάφεραν να πάρουν θέματα και μετά άρχισαν τα προβλήματα. Κι αυτό παρότι χθες έγινε προσπάθεια η προστασία του συστήματος να ενισχυθεί.

Ήδη, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) έχει δεχτεί εκατοντάδες τηλεφωνήματα από τους διευθυντές των σχολείων -συνολικά περίπου 1.400 σε όλη τη χώρα- και τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Λίγο πριν τις 09:00, πάντως, λίγα περισσότερα από 1.000 Λύκεια είχαν πάρει θέματα.

Το ερώτημα είναι πώς τυχόν θα αντιμετωπιστούν νέες αναβολές στην εξέταση των μαθημάτων, κυρίως της Γ’ Λυκείου, αφού οι τελειόφοιτοι των επαγγελματικών και γενικών λυκείων ξεκινούν τις πανελλαδικές εξετάσεις, οι μεν την Πέμπτη, οι δε την Παρασκευή.

Πηγή: Kathimerini.gr