Αλβανία: Στο νοσοκομείο των φυλακών Τιράνων ο Μπελέρης

Στο νοσοκομείο των φυλακών Τιράνων μεταφέρθηκε σήμερα, Δευτέρα, ο εκλεγμένος δήμαρχος ΧειμάρραςΦρέντι Μπελέρης.

Αλβανία: Στο νοσοκομείο των φυλακών Τιράνων ο Μπελέρης

Προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει ο δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, που τελεί υπό κράτηση, με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο νοσοκομείο της φυλακής των Τιράνων.

Όπως ανέφερε στο CNN Greece o πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος, o Φρέντι Μπελέρης δεν έχει κάποιο ιστορικό με την καρδιά του, ωστόσο φαίνεται πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα λόγω άγχους.

Αντίθετα, ο συνεργάτης του, Παντελής Κοκαβέσης, που αντίστοιχα παραμένει στη φυλακή όπως αποφάσισε το Ειδικό Δικαστήριο Τιράνων, πριν από περίπου έναν χρόνο είχε κάνει μεταμόσχευση καρδιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, o Φρέντι Μπελέρης, παρακολουθείται από τους ιατρούς και αναμένεται ενημέρωση όσον αφορά την κατάστασή του, ωστόσο δεν φαίνεται να κινδυνεύει άμεσα η υγεία του.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Χειμάρρας, ο οποίος εκλέχθηκε ενώ βρισκόταν ήδη υπό κράτηση, αναμένει την ημερομηνία της έφεσης αποφυλάκισης που έχει καταθέσει.

Το χρονικό της σύλληψης

Ο Φρέντι Μπελέρης συνελήφθη τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 11 Μαΐου με την κατηγορία της «εξαγοράς ψήφων» από άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας, προκαλώντας σάλο αντιδράσεων.

Στην πορεία προς την κάλπη ο ίδιος δέχθηκε επιθέσεις από μερίδα του Τύπου αλλά και από τον Έντι Ράμα, με τον Αλβανό πρωθυπουργό να χαρακτηρίζει τη σύλληψη Μπελέρη ως «δείγμα της αποφασιστικότητας της δικαιοσύνης για εφαρμογή του νόμου».

Στο παρακάτω βίντεο φαίνεται ο κ. Μπελέρης να συνομιλεί σε κεντρικό δρόμο με συνεργάτες του, όταν ξαφνικά εμφανίζονται άνδρες των μυστικών αστυνομικών δυνάμεων, όπου τον αρπάζουν, τον σέρνουν και του φοράνε χειροπέδες. Κατόπιν, συλλαμβάνουν και τους δύο συνεργάτες του, τους βάζουν σε μία κλούβα και φεύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση.

cnn.gr