Δίκη Πισπιρίγκου: Κατέθεσαν οι νοσηλεύτριες της Τζωρτζίνας

Συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Αυτή τη φορά κατέθεσαν οι δύο νοσηλεύτριες της Τζωρτζίνας

Δίκη Πισπιρίγκου: Κατέθεσαν οι νοσηλεύτριες της Τζωρτζίνας

Με τις καταθέσεις δύο νοσηλευτριών στο νοσοκομείο του Ρίου συνεχίστηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Οι δύο μάρτυρες κατέθεσαν για την συμπεριφορά και τις αντιδράσεις της 34χρονης κατηγορουμένης όσο η Τζωρτζίνα έδινε την μάχη της στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου αλλά και αφού μεταφέρθηκε σε θάλαμο της παιδιατρικής κλινικής.

Οι νοσηλεύτριες Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου και Ελένη Ψηλογεωργακοπούλου, κατέθεσαν πως εκείνα τα χαρακτηριστικά που έκαναν “αξιοπρόσεκτη” την συμπεριφορά της μητέρας ήταν ότι δεν εμφάνιζε κανένα κοινό χαρακτηριστικό με γονείς που έχουν βρεθεί στην θέση της. Η εικόνα γινόταν ακόμη πιο έντονη με δεδομένο ότι η μητέρα της Τζωρτζίνας είχε ήδη χάσει τα δύο μικρότερα παιδιά της.

Όπως είπε η κ. Αθανασοπούλου για την Πισπιρίγκου: “Ερχόταν σε όλα τα επισκεπτήρια. Στην αρχή με σύζυγο, μετά μόνη της. Είχε ψύχραιμη στάση, ψυχρή, απέναντι στο παιδί. Από περιστατικά που έχουμε δει με άλλους γονείς, αντιδρούν διαφορετικά και η εικόνα αυτή ήταν αξιοπρόσεκτη. Συνήθως υπάρχει οδυρμός, θλίψη, αυτή την εικόνα δεν μπορούσα να την δω στο πρόσωπο της μητέρας”.

Πρόεδρος: Μήπως δεν ήταν εκδηλωτική αλλά έδειχνε ενδιαφέρον πχ με ερωτήσεις…

Μάρτυρας: Όχι δεν μας έκανε ερωτήσεις. Από το γεγονός ότι είχαν χαθεί δύο παιδιά στην οικογένεια αυτό ήταν μη αναμενόμενο, αξιοπρόσεκτο αυτό που έβλεπα.

Η μάρτυρας είπε μετά από ερωτήσεις της Προέδρου, πως η κατηγορουμένη είχε εκπαιδευθεί από το προσωπικό για να δίνει στην Τζωρτζίνα φαγητό και φάρμακα μέσω της γαστροστομίας και πως είχε εξοικειωθεί με αυτήν την διαδικασία.
Είπε επίσης πως και η ίδια δέχθηκε αίτημα φιλίας σε κοινωνικό δίκτυο από την 34χρονη και έτσι έβλεπε τις αναρτήσεις της.

Πρόεδρος: Πώς περνούσε η ώρα της κατηγορουμένης στο επισκεπτήριο; Πόσο ήταν; Μία ώρα;

Μάρτυρας: Ερχόταν στο επισκεπτήριο. Δεν καθόταν και πολύ μερικές φορές. Ίσως λόγω covid. Από πληροφορίες που είχα από νοσηλευτές, έβαζε στην Τζωρτζίνα παιδικά, το έπαιρνε με το καροτσάκι. Ήταν διεκπεραιωτική, αυτά που έπρεπε να κάνει, τα έκανε.

Συνήγορος Υποστήριξης της Κατηγορίας: Λέτε στην ανακρίτρια ήταν άνετη; Τι εννοείτε;

Μάρτυρας: Δεν προβληματιζόταν. Είχε μία άνεση απέναντι στην κατάσταση. Η μητέρα το αντιμετώπιζε πολύ ψύχραιμα, ήταν αποστασιοποιημένη. Οι γονείς στην Ελλάδα στα τόσα χρόνια που εργάζομαι το αντιμετωπίζουν τελείως διαφορετικά.

Συνήγορος Υπεράσπισης: Θυμάστε όταν της χορηγήθηκε κεταμίνη εάν παρουσίασε κάποιο σύμπτωμα;

Μάρτυρας: Όχι δε θυμάμαι.

Συνήγορος υπεράσπισης: Δε σας είχε κάνει εντύπωση συμπεριφορά του πατέρα;

Μάρτυρας: Φαινόταν πιο στεναχωρημένος τις πρώτες ημέρες. Μου έχουν πει ότι φαινόταν πιο περιποιητικός.. έβαζε λαδάκι στο παιδί, το χάιδευε.

Αναφερόμενη στην κατάσταση της Τζωρτζίνας αφού αποσωληνώθηκε η μάρτυρας κατέθεσε πως το κοριτσάκι ,που είχε τετραπληγία, αντιλαμβανόταν κάποια ερεθίσματα και ότι έδειχνε να έχει μία αντίληψη. Η νοσηλεύτρια ανέφερε πως το παιδί γελούσε με τα παιδικά που έβλεπε στο τάμπλετ και αντίστοιχα εκδήλωνε δυσαρέσκεια ή έκλαιγε σε ανάλογες περιστάσεις . “Είχαμε αναθαρρήσει ότι κάτι γίνεται” είπε η μάρτυρας.

Και η κ. Αθανασοπούλου, αναφερόμενη στα επεισόδια που εμφάνιζε η Τζωρτζίνα λίγο πριν τελικά πεθάνει , τον Ιανουάριο του 2022, όταν βρέθηκε ξανά στο Ρίο ,τόνισε πως εκδηλώνονταν στην Παιδιατρική κλινική. “Έγιναν συζητήσεις πως ενώ αναφερόταν επεισόδια στην παιδιατρική κλινική, ερχόταν στη ΜΕΘ και δεν είχε τίποτα. Λέγαμε δεν γίνεται να παρουσιάζει επεισόδια στην παιδιατρική και στην ΜΕΘ να μην παρουσιάζει τίποτα. Λέγαμε τι γίνεται; Είχαμε προβληματιστεί όλοι. Δεν γινόταν με τόσα μηχανήματα να μην μπορεί να εντοπιστεί κάτι”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κ. Ψηλογεωργακοπούλου, τόνισε πως η μητέρα «Ήταν τυπική στο επισκεπτήριο της. Ερχόταν είτε μόνη είτε με σύζυγο της” αναφέροντας πως η Ρούλα Πισπιρίγκου “Δεν έμοιαζε ως μία μαμά που στεναχωριόταν, δεν πλησίαζε εύκολα το παιδί.. Ήταν ψυχρή, αποστασιοποιημένη, δεν έμοιαζε σαν μία μαμά που είχε χάσει δύο παιδάκια και κινδύνευε και τρίτο. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι πως δεν υπήρχε θρήνος”.

Πρόεδρος: Μήπως το πλησίαζε αλλιώς το παιδί;

Μάρτυρας: Ο μπαμπάς μπορεί να έκανε κίνηση να βάλει λαδάκι, η μητέρα όχι.

Πρόεδρος: Τι έκανε η κατηγορούμενη;

Μάρτυρας: Καθόταν μαζί της, της έβαζε στο τάμπλετ τραγούδια, της μιλούσε και μετά έφευγε. Όταν την αλλάζαμε δεν συμμετείχε, άλλοι γονείς μπορεί να φοβούνται αλλά θέλουν να συμμετέχουν.

Πρόεδρος: Τον Ιανουάριο (του 2022) τι έκανε; Τι συμπεριφορά είχε;

Μάρτυρας: Του σκούπιζε τα σαλάκια, το άλλαζε, αλλά πάλι ήταν τυπικό. Της έβαζε τραγουδάκια. Κάποια στιγμή την μάλωσε και εγώ γύρισα και την κοίταξα και μου είπε “μπορεί να καταπιεί τα σάλια της και δεν κάνει”.

Εισαγγελέας: Λέτε αλλάζατε θέση στο παιδί και κάνατε και μπάνιο, η μητέρα συμμετείχε;

Μάρτυρας: Όχι.

Εισαγγελέας: Παρατηρούσε η μητέρα εάν παιδί είναι πλυμένο και καθαρό;

Μάρτυρας: Δεν μας είχε κάνει κάποια υπόδειξη.

Η δίκη συνεχίζεται στις 30 Μαΐου

Πηγή: news247.gr