Υπόθεση Γεωργούλη: Στις 30 Μαΐου η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του

Στις 30 Μαΐου αναμένεται να διεξαχθεί η ψηφοφορία για το αίτημα άρσης ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, από την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Υπόθεση Γεωργούλη: Στις 30 Μαΐου η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του

Εφόσον η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων αποφασίσει την ερχόμενη εβδομάδα (30/5), θεωρητικά θα μπορούσε η υπόθεση να πάει στην «μίνι» ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί 31-1 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Εάν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες αυτές, οι βελγικές αρχές θα μπορούν να προχωρήσουν με τις απαιτούμενες έρευνες.

Υπενθυμίζεται πως, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε ανακοινώσει στις 17 Απριλίου 2023, ότι είχε λάβει από τις βελγικές αρχές το αίτημα άρσης ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη.

Να σημειωθεί ότι, την Τρίτη (23/5) πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Γεωργούλης είχε κληθεί να είναι παρών στην ακρόαση, ωστόσο με επιστολή του γνωστοποίησε ότι θα απέχει.

Όπως προβλέπει το ποινικό σύστημα του Βελγίου, στην περίπτωση καταδίκης του ο ευρωβουλευτής αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 5 έως 10 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Γεωργούλης είχε αποστείλει τρεις επιστολές στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, με την υπερασπιστική του γραμμή να κινείται σε δύο άξονες: Να καταθέσει όσο πιο γρήγορα γίνεται επιμένοντας στην αθωότητα του και να αποδείξει ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τη δημοσιοποίηση.

Πηγή: cnn.gr