Βαρουφάκης: «Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε την ανάδυση της Νέας Μεγάλης Αγωνιστικής Αριστεράς»

Η κεντρική ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη στην Αθήνα

Βαρουφάκης: «Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε την ανάδυση της Νέας Μεγάλης Αγωνιστικής Αριστεράς»

«Ως εδώ ο θρήνος για το προδομένο δημοψήφισμα. Ώρα για νέα ανατροπή. Ως εδώ η σήψη. Ώρα για πρώτη φορά ρήξη» ήταν το μήνυμα που μετέφερε το βράδυ της Παρασκευής ο Γιάνης Βαρουφάκης, στην κεντρική εκδήλωση του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη στην Αθήνα.

«Δεν είμαστε εδώ απλά για να γιορτάσουμε την ενίσχυσή μας στη Βουλή - κάτι που, πιστέψτε με, είναι σίγουρο. Όχι, είμαστε εδώ και για κάτι πολύ πιο μεγάλο, πολύ πιο όμορφο. Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε την ανάδυση της Νέας Μεγάλης Αγωνιστικής Αριστεράς που θα αφήσει τους πάντες με ανοικτά στόματα μετά τις εκλογές αυτής της Κυριακής ή, για την ακρίβεια, μετά τις δεύτερες εκλογές του Ιουλίου - όταν πια το Μνημονιακό Τόξο θα έχει καταφέρει να ξεπεράσει τις εσωτερικές του έριδες και να σχηματίσει άλλη μια Μνημονιακή Κυβέρνηση, πριν φέρει τα νέα μέτρα που θα τους επιβάλει η τρόικα», είπε μεταξύ άλλων απ' την πλατεία Κοτζιά.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη με αφορμή δε το ατόπημα Κατρούγκαλου για τις ασφαλιστικές εισφορές, κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είπε πως «είτε με ΝΔ, είτε με ΣΥΡΙΖΑ είτε με κάποιο συνδυασμό ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, έρχονται μέτρα».

«Ποιο ήταν νομίζετε το έγκλημα του κ. Κατρούγκαλου; Ξεστόμισε αυτό που ξέρουν όλοι οι μνημονιακοί αλλά που το κρατούν επτασφράγιστο μυστικό προ των εκλογών», σχολίασε.

«Κράτος, ασφαλιστικά ταμεία και ιδιωτικός τομέας βουλιάζουν όλο και πιο βαθιά στη μαύρη τρύπα της πτώχευσης. Αυτή είναι η μοίρα όποιας κυβέρνησης τιμά και αποδέχεται το Μνημονιακό Πλαίσιο. Εμείς ούτε το τιμάμε ούτε και το αποδεχόμαστε», είπε.

Πηγή: efsyn.gr