Οι κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ (vid, pics)

Τι είπαν στις ομιλίες τους οι Νίκος Ανδρουλάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας

Οι κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ (vid, pics)

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ στην Αθήνα.

Ανδρουλάκης: Στις 21 Μαΐου βάζουμε τέλος στην αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη, γυρίζοντας πλάτη στον λαϊκισμό του κ. Τσίπρα

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για δώσει ξανά προοπτική και ελπίδα» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκινώντας την ομιλία του στο Θησείο και ακολούθως είπε τα εξής:

«Το Κίνημα του Ανδρέα Παπανδρέου είναι ξανά πρωταγωνιστής και όσο μας χτυπούν τόσο δυναμώνουμε.

Οι ανάγκες της χώρας μας καλούν σε νέους αγώνες. Ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο το πελατειακό κράτος, την αναξιοκρατία. Θέλουμε ένα κράτος που θα δώσει προοπτική στα ελληνόπουλα μέσω της δημόσιας Παιδείας και Υγείας.

Επιχειρούν να μας εκβιάσουν με πλαστά διλήμματα, αλλά η λεηλασία τελείωσε. Το ΠΑΣΟΚ στέλνει σπίτι του τον κ. Μητσοτάκη χωρίς όμως να επιστρέψουμε στο 2015 και στην καταστροφική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα τελευταία υποδύεται τον εκσυγχρονιστή ο κ. Μητσοτάκης, νομίζει ότι έτσι θα πάρει ένα μέρος των δημοκρατικών πολιτών. Δεν ξεχνούν ότι η ΝΔ το 2009 παρέδωσε μία χρεωκοπημένη Ελλάδα και αντί να ζητήσετε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, ψηφίσατε μαζί με τον κ. Τσίπρα την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Μόνο ο κ. Βαρουφάκης τρομοκρατεί τους πολίτες με τις ''Δήμητρες''; Ο κ. Τσακαλώτος δεν τρομοκρατεί με τα ''παράλληλα νομίσματα''; Ο κ. Τσίπρας είναι χρυσός χορηγός του Μητσοτάκη.

Καταλαβαίνω την αγωνία σας κύριε Τσίπρα, αλλά σωσίβιο στον τυχοδιωκτισμό σας δεν θα γίνει η δημοκρατική παράταξη.

Είναι τέτοια η αγωνία του να ψαρέψει στα θολά νερά, αλλά αποκαλύφθηκε χθες στα Γιάννενα που μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, την κυβέρνηση της χρεοκοπίας.

Στις 21 Μαΐου βάζουμε τέλος στην αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη, γυρίζοντας πλάτη στον λαϊκισμό του κ. Τσίπρα που πληρώσαμε ακριβά. Το βράδυ της Κυριακής θα εκπλαγούν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Ξεκινάει σήμερα η γιορτή της Δημοκρατίας και κορυφώνεται την Κυριακή με την ιστορική επανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ.

Να πω κάτι και για την Αλλαγή, γιατί κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν με λογοκλοπές να πάρουν τη λέξη. Τη λέξη μπορείτε αλλά την ιστορία δεν μπορείτε γιατί είναι χαραγμένη στη μνήμη του ελληνικού λαού. Είναι κύριε Τσίπρα οι εικόνες, οι εμπειρίες των μη προνομιούχων Ελλήνων που είδαν τη ζωή τους να βελτιώνεται.

Δεν ταιριάζει κύριε Τσίπρα Ανδρέας Παπανδρέου και οι ιστορίες περί ''θάλασσας χωρίς σύνορα'' ή ''Πρέσπες του Αιγαίου''. Αφήστε τον Ανδρέα στην αγκαλιά της ιστορίας. Όσο μας χτυπάτε και από δεξιά και από αριστερά τόσο πιο ισχυροί γινόμαστε.

Δεσμεύομαι προσωπικά ότι δεν θα απογοητεύσω κανένα νέο άνθρωπο. Σας δίνουμε προοπτική και όχι τα pass των 150 ευρώ όπως ο κ. Μητσοτάκης.

Το βράδυ της Κυριακής σας περιμένω για νέο πάρτι αλλαγής στα ιστορικά γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη. Δεν περίμενα ποτέ στη ζωή μου να ζήσω αυτή τη στιγμή και σας εγγυώμαι θα κάνω τα πάντα για να είμαστε και ενωμένοι και δυνατοί.

Θέλουμε κυβέρνηση που να υπηρετεί τον λαό και όχι κυβέρνηση που να υπηρετεί τους ισχυρούς. Κάποιοι λένε ότι δεν θέλουμε να συνεργαστούμε. Θέλει να συνεργαστεί μαζί μας ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας; Όχι δεν θέλουν. Ψηφίστε ΠΑΣΟΚ για να πάνε και οι δύο σπίτι τους».

Κουτσούμπας: Η ψήφος στο ΚΚΕ μένει στο ΚΚΕ, δεν μεταλλάσσεται, δεν εξαργυρώνεται, δεν παζαρεύεται

«Απόψε μπορούμε πλέον να το πούμε με σιγουριά: Την Κυριακή το ΚΚΕ μπορεί να δυναμώσει ακόμα περισσότερο! Έτσι πρέπει να γίνει και έτσι θα γίνει. Θα φροντίσουμε εμείς γι αυτό, δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό τις επόμενες μέρες και ώρες μέχρι να κλείσει η κάλπη» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αποψινή του ομιλία στο Σύνταγμα.

Σημείωσε ότι «όλο και περισσότεροι πλέον ξέρουν, πως μια νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση ετοιμάζεται να φτιαχτεί. Μπορεί να το καθυστερήσουν λίγο, αλλά θα φτιαχτεί από τα κόμματα που μοιράζονται τους στόχους του κεφαλαίου γι αυτό και έχουν κοινό κυβερνητικό πρόγραμμα».

«Αυτοί θα κάνουν τη δουλειά τους, θα σχηματίσουν κυβέρνηση. Κι εμείς θα κάνουμε τη δική μας. Θα δυναμώσουμε τη σταθερή, τη σίγουρη, τη μαχητική αντιπολίτευση, το ΚΚΕ» υπογράμμισε.

Πρόσθεσε ότι με δυνατό ΚΚΕ θα είναι δυνατός ο λαός, το εργατικό-λαϊκό κίνημα, η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία ώστε και «να βάλουμε εμπόδια σε νέα αντιλαϊκά μέτρα, να έχουμε κατακτήσεις και επιμέρους νίκες και κυρίως μέσα απ' όλα αυτά να ανοίγουμε τον δρόμο για την συνολική ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών λαϊκών αναγκών».

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «η ψήφος στο ΚΚΕ μένει στο ΚΚΕ, δεν μεταλλάσσεται, δεν εξαργυρώνεται, δεν παζαρεύεται».

Αναφέρθηκε στους εργατικούς-λαϊκούς αγώνες της περασμένης τετραετίας και στις κατακτήσεις και επιμέρους νίκες εργαζομένων και νεολαίας, τονίζοντας ότι αυτά δεν έγιναν «υπερψηφίζοντας το 50% των νόμων της ΝΔ, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ή το 70%, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ, ούτε περιμένοντας "να ωριμάσουν οι συνθήκες" και να έρθει μια άλλη «μούφα» δήθεν προοδευτική κυβέρνηση που θα καταργήσει αυτούς τους νόμους, όπως έκανε, δήθεν, και με τα μνημόνια».

Είπε ότι ο Αλ. Τσίπρας «ωρύεται ότι τον βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι με τον Μητσοτάκη», επισημαίνοντας ότι «μόνος του μπήκε μέσα στο τσουβάλι, όταν ψήφισε το 3ο βάρβαρο μνημόνιο κάνοντας χρήση της ανοχής που τού πρόσφερε τότε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Κι όταν μετά, ως αντιπολίτευση, έβαζε πλάτη και ψήφιζε τα 200 αντιλαϊκά νομοσχέδια της ΝΔ».

«Αυτά βλέπουν και σήμερα πρώην ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, τον εγκαταλείπουν και προσβλέπουν στο ΚΚΕ. Δεν χρειάζεται άλλη απόδειξη. Έχει κολλήσει τις τελευταίες βδομάδες η βελόνα στο 1950. Στο «τι Πλαστήρας, τι Παπάγος» που επαναλαμβάνει μονότονα ο Τσίπρας για να επιτεθεί στο ΚΚΕ. Μάλλον, ο κ. Τσίπρας τηρουμένων των ιστορικών αναλογιών, διεκδικεί να είναι ο συνεχιστής του Πλαστήρα.

Όμως, εμείς είμαστε οι συνεχιστές του Νίκου Μπελογιάννη, τον οποίο έστειλε στο εκτελεστικό απόσπασμα ο Πλαστήρας, οι Αμερικάνοι και το Παλάτι» τόνισε.

«Μην ακούτε κανέναν που σας λέει ότι αυτή είναι χαμένη ψήφος. Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ αθροίζεται στο πανελλαδικό του ποσοστό και στέλνει περισσότερους κομμουνιστές, αγωνιστές στη Βουλή, πανελλαδικά. Χαμένη είναι κάθε ψήφος στα κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν και στα διάφορα συμπληρώματά τους, όπως το ΜΕΡΑ 25 και η Ελ. Λύση, που συγκυβέρνησαν και μας έφεραν ως εδώ!

Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε. Να ζωντανέψουμε ξανά την ελπίδα, με δυνατό ΚΚΕ!» τόνισε καταλήγοντας στην ομιλία του, ο Δ. Κουτσούμπας.