Ιταλία: Στους εννέα οι νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία

Αυξήθηκαν οι νεκροί στην Ιταλία, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, φτάνοντας τους εννέα. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το αν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Ιταλία: Στους εννέα οι νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία

Συνολικά υπερχείλισαν 21 ποταμοί και οι κατολισθήσεις στην όλη περιοχή είναι 250. Πάνω από 13.000 άνθρωποι έχουν αναγκασθεί έως τώρα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Μόνο στην Μπολόνια ξεπερνούν τους τρεις χιλιάδες.

«Είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς τα κατάλληλα λόγια για να περιγράψει τόσες καταστροφές. Το σημαντικό όμως είναι ότι τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν αδιάκοπα το έργο τους», τόνισε ο Μάσιμο Ίζολα, ο δήμαρχος της Φαέντσα, πόλης της επαρχίας Ραβέννα στην Εμίλια Ρομάνια.

Και αύριο τα σχολεία στις περισσότερες περιοχές της Εμίλια Ρομάνια πρόκειται να παραμείνουν κλειστά, ενώ η κυβέρνηση Μελόνι, η οποία διέθεσε ήδη δέκα εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να ασχοληθεί με τις καταστροφικές πλημμύρες και την έγκριση νέας οικονομικής βοήθειας μετά την επιστροφή της Ιταλίδας πρωθυπουργού από τη σύνοδο κορυφής της G7 στην Ιαπωνία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ