Ιαπωνία: Γυναίκα συνελήφθη έξω από το αμερικανικό προξενείο με βόμβα πυρίτιδας

Η ιαπωνική αστυνομία συνέλαβε μια γυναίκα που προσήλθε στο κτίριο του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ με βόμβα πυρίτιδας.

Ιαπωνία: Γυναίκα συνελήφθη έξω από το αμερικανικό προξενείο με βόμβα πυρίτιδας

Η αστυνομία στην περιφέρεια της Οκινάουα, στα νότια της Ιαπωνίας, συνέλαβε τη Δευτέρα μια γυναίκα που προσήλθε στο κτίριο του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ με αντικείμενο που έμοιαζε με αυτοσχέδια βόμβα πυρίτιδας, κατά πληροφορίες της τοπικής εφημερίδας Ryukyu Shimpo.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μια γυναίκα με έναν ατσάλινο σωλήνα στα χέρια πλησίασε τους αστυνομικούς που βρίσκονταν σε υπηρεσία κοντά στο Γενικό Προξενείο. Είπε ότι ο σωλήνας ήταν γεμάτος με μπαρούτι, και στη συνέχεια τέθηκε υπό κράτηση.

Τα κίνητρα των πράξεών της δεν έχουν ακόμη εξακριβωθεί. Είναι γνωστό ότι η γυναίκα εργάζεται ως εντομολόγος. Η Ιαπωνία γιορτάζει την επέτειο της επιστροφής της Οκινάουα τη Δευτέρα.

Μετά την ήττα στη μάχη, που έγινε μια από τις πιο σκληρές στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο έλεγχος του νησιού πέρασε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το 1972, η Οκινάουα επέστρεψε στην Ιαπωνία, αλλά αυτό το νησί παραμένει το κύριο στρατιωτικό ορμητήριο των ΗΠΑ στην Ανατολική Ασία. Το 74% όλων των αμερικανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Ιαπωνία βρίσκονται εκεί και καταλαμβάνουν περίπου το 20% της έκτασης του νησιού.

Πηγή: kathimerini.gr