Γυναικοκτονία στο Τέξας: Πυροβόλησε στο κεφάλι τη σύντροφό του επειδή έκανε έκτρωση

Ένας 22χρονος Τεξανός πυροβόλησε στο κεφάλι την 26χρονη σύντροφό του, επειδή έκανε έκτρωσε σε άλλη πολιτεία. Είχε καταγγελθεί και από μέλος της οικογένειάς του.

Γυναικοκτονία στο Τέξας: Πυροβόλησε στο κεφάλι τη σύντροφό του επειδή έκανε έκτρωση

Μια 26χρονη γυναίκα από το Τέξας δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της αφού έκανε έκτρωση σε άλλη πολιτεία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας του Ντάλας, ο 22χρονος δράστης βρίσκεται ήδη στη φυλακή, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία.

Η Gabriella Gonzalez ήταν με τον φίλο της, τον Harold Thompson, σε ένα πάρκινγκ του Ντάλας, όταν εκείνος προσπάθησε να την πνίξει, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση εντάλματος σύλληψης. Το θύμα είχε επιστρέψει από το Κολοράντο το προηγούμενο βράδυ, όπου και μετέβη για να κάνει την έκτρωση.

"Πιστεύεται ότι ο ύποπτος ήταν ο πατέρας του παιδιού", ανέφερε η ένορκη βεβαίωση. "Ο ύποπτος δεν ήθελε να κάνει έκτρωση".

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας από το πάρκινγκ δείχνει τον δράστη να βγάζει ένα όπλο και πυροβολεί την Gonzalez στο κεφάλι. Εκείνη πέφτει στο έδαφος και ο Thompson την πυροβολεί πολλές φορές πριν φύγει τρέχοντας, αναφέρει η ένορκη βεβαίωση.

Μάρτυρας είδε τον Thompson να προσπαθεί να πνίξει την Gonzalez, αλλά δεν μπόρεσε να καλέσει την αστυνομία επειδή δεν είχε το κινητό της τηλέφωνο.

Σύμφωνα με τον Guardian, πριν το μοιραίο περιστατικό, ο Thompson είχε καταγγελθεί και από μέλος της οικογένειάς του, καθώς είχε αποπειραθεί να την πνίξει τον Μάρτιο.

Το Τέξας απαγόρευσε τις αμβλώσεις μετά από περίπου έξι εβδομάδες εγκυμοσύνης τον Σεπτέμβριο του 2021. Αλλά σχεδόν όλες οι αμβλώσεις έχουν σταματήσει στο Τέξας μετά την ανατροπή της απόφασης Roe v Wade το περασμένο καλοκαίρι, εκτός από τις περιπτώσεις επείγουσας ιατρικής ανάγκης.

Πηγή: News 24/7