Κιλιντσάρογλου: Εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου υποστήριξε πως το Κρεμλίνο βρίσκεται πίσω από τις πληροφορίες για «ροζ βίντεο» με πρωταγωνιστή τον Μουχαρέμ Ιντζέ

Κιλιντσάρογλου: Εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές

Αναταράξεις προκαλεί στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας λίγες μόλις ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, η αποκάλυψη του Κεμάλ Κιλιτνσάρογλου για εμπλοκή της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία.

Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις εκλογές στην Τουρκία, με μήνυμά του στο Twitter, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από την επιχείρηση κατά του Μουχαρέμ Ιντζέ.

«Αγαπητοί Ρώσοι φίλοι, εσείς βρίσκεστε πίσω από τα μοντάζ, τις συνωμοσίες, το Deep Fake περιεχόμενο, τις κασέτες που αποκαλύφθηκαν χθες σε αυτή τη χώρα. Αν θέλετε να συνεχιστεί η φιλία μας μετά τις 15 Μαΐου, πάρτε το χέρι σας από το τουρκικό κράτος. Είμαστε ακόμα υπέρ της συνεργασίας και της φιλίας» έγραψε στο Twitter.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του από τις εκλογές στην Τουρκία, λόγω πληροφοριών που κυκλοφόρησαν για πιθανή ύπαρξη «ροζ βίντεο» στο οποίο πρωταγωνιστεί.

Είναι μία εξέλιξη που δίνει πόντους στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, βρίσκεται πλέον «αγκαλιά με την προεδρία».

Σημειώνεται πως ο Ιντζέ προέρχεται από το κόμμα του Κιλιτσντάρογλου και όλο το τελευταίο διάστημα οι αναλυτές τόνιζαν ότι η υποψηφιότητά του έκοβε ψήφους, οδηγώντας τις εκλογές για την προεδρία της Τουρκίας στον δεύτερο γύρο.