Θάνατος βρέφους στην Άρτα: «Κόλλησε το μυαλό μου» λέει ο πατέρας

Ο 37χρονος, ο οποίος εργάζεται στον ΔΕΔΔΗΕ, ανέφερε πως το πρωί της Τρίτης έφυγε από το σπίτι του με σκοπό να πάει το παιδί στον βρεφονηπιακό σταθμό και στη συνέχεια στη δουλειά του.

Θάνατος βρέφους στην Άρτα: «Κόλλησε το μυαλό μου» λέει ο πατέρας

Ο 37χρονος, ο οποίος κατηγορείται για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Άρτας σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ χθες Τετάρτη (10/5) βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί αύριο Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, ο πατέρας του μωρού έδωσε μία πρώτη εικόνα των όσων συνέβησαν στους αστυνομικούς.

Πιο συγκεκριμένα, ο 37χρονος, ο οποίος εργάζεται στον ΔΕΔΔΗΕ, ανέφερε πως το πρωί της Τρίτης έφυγε από το σπίτι του με σκοπό να πάει το παιδί στον βρεφονηπιακό σταθμό και στη συνέχεια στη δουλειά του.

Ενώ βρισκόταν στον δρόμο δέχθηκε ένα τηλεφώνημα μέσω του οποίου ενημερώθηκε ότι έπρεπε να μεταβεί στη Λευκάδα λόγω κάποιας βλάβης. Μετά το τηλεφώνημα εξήγησε πως «κόλλησε» το μυαλό του και ξέχασε πως στο πίσω κάθισμα βρισκόταν το παιδί του με αποτέλεσμα να κινηθεί προς την εργασία του και να λησμονήσει τελείως τον βρεφονηπιακό.

Έτσι έφθασε στην εργασία του, πάρκαρε και επιβιβάστηκε σε υπηρεσιακό όχημα προκειμένου να μεταβεί στη Λευκάδα. Ενώ βρισκόταν στη Λευκάδα δέχθηκε τηλεφώνημα από τη σύζυγό του και τότε θυμήθηκε το παιδί. Τότε ήταν που η τραγωδία άρχισε να αποκαλύπτεται με τη συνέχεια να είναι γνωστή.

Πνευμονικό οίδημα η αιτία θανάτου του βρέφους

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, ο θάνατος του παιδιού αποδίδεται σε πνευμονικό οίδημα.

Το βρέφος που αφέθηκε μέσα στο αυτοκίνητό για περίπου 7 ώρες, υπέστη αίσθημα ασφυξίας, εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία αναπνοής και υποξία (σ.σ.: χαμηλή στάθμη οξυγόνου). Τα παραπάνω είχαν ως αποτέλεσμα το βρέφος να υποστεί πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξυγοναιμίας, ταχυκαρδίας, και κυάνωσης.

Σε βάρος του 37χρονου πατέρα ασκήθηκε ποινική δίωξη για θανατηφόρο έκθεση. Ο συνήγορος του, Δημήτρης Λαμπράκης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι το μήνυμα που στέλνει ο εντολέας του είναι να μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση. Μάλιστα ανέφερε ότι τόσο ο πατέρας όσο και η 27χρονη μητέρα επιχείρησαν να θέσουν τέλος στη ζωή τους μόλις συνειδητοποίησαν ότι το μωρό τους δεν ζει.

Πηγή: Kathimerini.gr