Θάνατος βρέφους στην Άρτα: Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο πατέρας

Ο πατέρας του μωρού στον οποίο ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, παραμένει φρουρούμενος στο νοσοκομείο.

Θάνατος βρέφους στην Άρτα: Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο πατέρας

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη ο θάνατος του 5,5 μηνών βρέφους στην Άρτα, το οποίο έφυγε από τη ζωή ενώ ήταν κλεισμένο μέσα στο αυτοκίνητο για τουλάχιστον 5 ώρες.

Ο πατέρας του μωρού στον οποίο ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, παραμένει φρουρούμενος στο νοσοκομείο και βρίσκεται σε καταστολή. Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται επίσης και η 27χρονη μητέρα του παιδιού η οποία αδυνατεί ακόμα να πιστέψει την τραγωδία που της χτύπησε την πόρτα.

Σήμερα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, αναμένεται να γίνει η νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του μωρού προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατό του.

Από την πρώτη στιγμή στο Νοσοκομείο της Άρτας βρίσκονται οι συγγενείς και οι συνάδελφοι του ζευγαριού, προσπαθώντας να υποστηρίξουν ψυχολογικά τους γονείς, με τους οποίους όμως δεν έχουν καταφέρει ακόμα να επικοινωνήσουν λόγω της κατάστασής τους.

Η τραγωδία έλαβε χώρα χθες Τρίτη, όταν η 27χρονη έφυγε για την εργασία της και ο 37χρονος υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ πήρε το 5,5 μηνών κοριτσάκι για να το αφήσει στον βρεφονηπιακό σταθμό και να συνεχίσει για τη δική του δουλειά.

Ωστόσο ο άνδρας δεν πήγε ποτέ στον σταθμό, αλλά έφθασε κατευθείαν στην εργασία του, κλείδωσε το αυτοκίνητό του και ξέχασε εντός του το παιδί, δεμένο σε παιδικό κάθισμα. Συνέχισε τη δουλειά του και προς το μεσημέρι αντιλήφθηκε το λάθος του όμως ήταν ήδη αργά. Μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο και οι γιατροί ξεκίνησαν προσπάθειες για ανάνηψη χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Πηγή: kathimerini.gr