Κορωπί: Πρόστιμο 30.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη για το νεκρό γαϊδουράκι

Πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε σε 75χρονο που συνελήφθη για την παραμέληση του γαϊδουριού που διατηρούσε στο κτήμα του.

Κορωπί: Πρόστιμο 30.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη για το νεκρό γαϊδουράκι

Πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε σε 75χρονο που συνελήφθη την Κυριακή στο Κορωπί μετά την καταγγελία σε βάρος του πως η παραμέληση του γαϊδουριού που διατηρούσε στο κτήμα του, οδήγησε στο θάνατό του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ., ο άνδρας συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας στο Κορωπί για παράβαση της νομοθεσίας για την ευζωία ζώων συντροφιάς και στη συνέχεια του επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την καταγγελία της οργάνωσης «Γαϊδουροχώρα-το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι», ένα γαϊδουράκι δεμένο σε δέντρο, που πάλευε επί μέρες να απεγκλωβιστεί από το σχοινί, βρέθηκε νεκρό σε χωράφι στο Κορωπί.

Η οργάνωση απομάκρυνε και τα άλλα δύο ιπποειδή, επίσης σε κακή κατάσταση, από το χώρο του 75χρονου, μεταφέροντάς τα στις εγκαταστάσεις της.

Όπως αναφέρει η οργάνωση, «είναι η πρώτη φορά που ο Εισαγγελέας χαρακτήρισε ως κακούργημα την ειδεχθή πράξη αυτή του αργού και βασανιστικού θανάτου ενός ιπποειδούς οφειλόμενου σε βαριάς μορφής παθητική κακοποίηση».

Ο κατηγορούμενος κρατείται προσωρινά και θα οδηγηθεί ενώπιον του 5ου Τακτικού Ανακριτή για να απολογηθεί την Τετάρτη.

Πηγή: kathimerini.gr