Στέψη Καρόλου: Σύγχυση στο Twitter - Νόμιζαν ότι άκουσαν τον ύμνο του Champions League

Αν παρακολούθησατε την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ' και της βασίλισσας Καμίλα και στην πιο ιερή στιγμή νομίζατε ότι ακούσατε τον ύμνο του Champions League δεν κάνατε λάθος. Αυτός ήταν ο λόγος.

Στέψη Καρόλου: Σύγχυση στο Twitter - Νόμιζαν ότι άκουσαν τον ύμνο του Champions League

Ο Κάρολος Γ' έγινε το Σάββατο (06/05) και επισήμως βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου σε μία μεγαλειώδη τελετή γεμάτη συμβολισμούς και παραδόσεις που χάνονται στα βάθη των αιώνων, που μεταξύ άλλων περιελάμβανε την παρουσίασή του στο εκκλησίασμα, τον όρκο σεβασμού του νόμου που έδωσε, το χρίσμα, τη στέψη του με το χρυσό Στέμμα του Αγίου Εδουάρδου και τον... ύμνο του Champions League.

Όχι, αυτό δεν έγινε για να δηλώσει ο Κάρολος τη μεγάλη του αγάπη για το ποδόσφαιρο, ούτε αποτελεί κάποιο αστείο που δεν έδειξαν οι τηλεοπτικές κάμερες που κάλυπταν την τελετή.

Κατά τη διάρκεια του χρίσματος, του πιο ιερού μέρους της τελετής, όπου ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι σχηματίζει με έλαιο τον σταυρό στο μέτωπο, το στήθος και τα χέρια του μονάρχη, ενώ εκείνος βρίσκεται πίσω από ειδικά διαχωριστικά ώστε να μην καταγραφεί η συγκεκριμένη στιγμή, ακούστηκε ο ύμνος "Zadok the Priest" του Γκέοργκ Φρίντερικ Χέντελ, το οποίο συντέθηκε πριν από τη στέψη του Γεωργίου Β΄ το 1727, και έκτοτε παίζεται σε κάθε στέψη.

Αυτό ήταν και ένα σημείο το οποίο προκάλεσε μεγάλη σύγχυση και μπέρδεψε πολλούς τηλεθεατές και χρήστες του διαδικτύου, καθώς νόμιζαν πως στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ ήχησε ο ύμνος του Champions League.

Εν μέρει είχαν δίκιο, καθώς η μουσική του ύμνου "Zadok the Priest" αποτέλεσε την έμπνευση για το θέμα του Champions League, το οποίο συνέθεσε ο Τόνι Μπρίτεν το 1992 για την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του UEFA Champions League. Ο ίδιος δεν έχει κρύψει ποτέ πως εμπνεύστηκε από τον ύμνο του Χέντελ, αναφέροντας πως "υπάρχει ένα κομμάτι με έγχορδα το οποίο πήρε από τον Χέντελ και στη συνέχεια έγραψε τη δική του μελωδία".

Η στιγμή του χρίσματος του βασιλιά Καρόλου Γ':

Οι αντιδράσεις στο Twitter

πηγή: News247