Σερβία: «Ήθελα μόνο να τους τρομάξω» είπε στην αστυνομία ο 21χρονος μακελάρης (vid)

Ο 21χρονος μακελάρης είπε ότι δεν γνώριζε αυτούς που πυροβόλησε και ήθελε απλά να τους τρομάξει

Σερβία: «Ήθελα μόνο να τους τρομάξω» είπε στην αστυνομία ο 21χρονος μακελάρης (vid)

Ο 21χρονος μακελάρης της Σερβίας, Ούρος Μπλάζιτς, παραδέχτηκε την ενοχή του για την ένοπλη επίθεση σε δύο χωριά με τραγικό απολογισμό οκτώ νεκρούς.

«Παραδέχτηκε την ενοχή του για το μακελειό και είπε ότι χρησιμοποίησε ένα αυτόματο τουφέκι και ένα πιστόλι για να πυροβολήσει ανθρώπους στα χωριά Σμεντέρεβο και Μλαντένοβατς. Δήλωσε ότι δεν γνώριζε αυτούς που πυροβόλησε και ήθελε να τους τρομάξει», όπως γράφει το b92.

«Κατά την έρευνα των χώρων που χρησιμοποιούσε, βρέθηκε μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών, ενώ για να διαφύγει έκλεψε ένα αυτοκίνητο και στη συνέχεια απείλησε έναν οδηγό ταξί για να μεταφέρει τον Μπλάζιτς στο σπίτι του θείου του» σύμφωνα με πηγή κοντά στην έρευνα.

Η λέξη που επαναλάμβανε

Μιλώντας για τα κίνητρα του νέου μακελειού που σόκαρε τη χώρα, προτού προλάβει να συνέλθει από το μακελειό στο σχολείο του Βελιγραδίου όπου ο 13χρονος Κόστα Κετσμάνοβιτς σκότωσε 8 μαθητές και έναν φύλακα του σχολείου, ο πρόεδρος της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ανέφερε ότι ο 21χρονος δράστης επαναλάβανε μια λέξη.

«Δεν ξέρω περισσότερα, μόνο ότι επαναλάμβανε μία λέξη. ''Απαξίωση''» είπε ο Βούτσιτς, σύμφωνα πάντα με το RTS.

Το ναζιστικό σύμβολο στην μπλούζα

Οι ειδικές δυνάμεις της Σερβίας έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφία του 21χρονου μακελάρη λίγο μετά τη σύλληψή του. Ο Ούρος Μπλάζιτς φορούσε μπλούζα με ναζιστικό σύμβολο. Συγκεκριμένα έγραφε «Generation 88 on tour», με το 88 να υποδηλώνει το «Χάιλ Χίτλερ».

Ως γνωστόν, στους νεοναζιστικούς κύκλους ο αριθμός 88 είναι ο κώδικας που χρησιμοποιείται αντί των γραμμάτων HH που παραπέμπουν στη φράση «Heil Hitler» («Χάιλ Χίτλερ»). Το H είναι το όγδοο γράμμα του γερμανικού αλφαβήτου.

Κάτω από το «Generation 88», στην μπλούζα υπάρχει ο χάρτης με τις χώρες που είχαν ναζιστικά και φασιστικά καθεστώτα (Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία).

Πηγή: cnn.gr