Δίκη δολοφονίας Άλκη Καμπανού: «Είδα τον δέκατο κατηγορούμενο να χτυπά με δρεπάνι», είπε ο τέταρτος

Μετά την απολογία του τρίτου κατηγορούμενου στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, ενώπιον των Αρχών βρέθηκε και ο τέταρτος. Τι ισχυρίζεται.

Δίκη δολοφονίας Άλκη Καμπανού: «Είδα τον δέκατο κατηγορούμενο να χτυπά με δρεπάνι», είπε ο τέταρτος

Τη "σκυτάλη" στις απολογίες πήρε ο τέταρτος κατηγορούμενος στην δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, τον Φεβρουάριο του 2022 στη Θεσσαλονίκη.

Ο τέταρτος κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το thesstoday, αφού ζήτησε από την πλευρά του συγγνώμη στην οικογένεια του 19χρονου, μίλησε για λίγα λεπτά για την οικογένειά του και τον σεβασμό του προς αυτήν.

Τόνισε, πως δεν είναι χούλιγκαν αλλά ένας οπαδός του ΠΑΟΚ, και ξεκίνησε να πηγαίνει στον σύνδεσμο στο κέντρο για ποτό ή για να παρακολουθήσει κάποιον αγώνα.

«Εκείνο το βράδυ όσο ήμασταν στον σύνδεσμο, συζητιόταν το συμβάν στο Ωραιόκαστρο, και πάρθηκε η απόφαση από όλους να πάμε προς την Χαριλάου. Προσωπικά δεν το έχω ξανακάνει, ήταν το πρώτο μου συμβάν. Θέλαμε ουσιαστικά να κάνουμε δύο γύρες, μήπως βρούμε οπαδούς του Άρη και μαλώσουμε.

Εγώ απλά ακολούθησα την παρέα, και πήρα έναν πυρσό από τον σύνδεσμο ασυναίσθητα, περίπου 15 εκ». Όταν έφτασαν κοντά στο σημείο της άγριας επίθεσης, αντιλήφθηκαν από μακρυά κάποια άτομα στα σκαλιά. «Ήταν μία ομάδα νεαρών, μάλλον κατάλαβαν και αυτοί ότι είμαστε οπαδοί του ΠΑΟΚ και είπαμε να τους κάνουμε μια ερώτηση, “τι ομάδα είστε;”, και αυτοί απάντησαν επιθετικά “Άρης ρε πουτ@@”.

"Είδα τον Άλκη χτυπημένο… είδα αίματα"

Στα αριστερά βρισκόταν ο Σπύρος, ο Άγγελος, μετά ο Άλκης, και πιο πίσω ο Νίκος. Τότε ξεκίνησαν αυτοί τη συμπλοκή και ένας χτύπησε με το κράνος τον δεύτερο κατηγορούμενο, μόλις αυτός ανέβηκε το πρώτο σκαλί. Μετά είδα τον δέκατο κατηγορούμενο να μπαίνει και να χτυπά με το δρεπάνι, και τον δεύτερο να βγάζει ένα μαχαίρι και να χτυπά τον Άγγελο στο πόδι.

Εκείνη την ώρα πήδηξε ο Σπύρος και εγώ τον κυνήγησα. Είδα τα όπλα και ήθελα να απομακρυνθώ, λέω… “τι κάνουν;”. Έφτασα μέχρι το Ντεβίντο στην Παπαναστασίου και είδα κάποια άτομα να έρχονται απειλητικά. Έτρεξα πίσω, ήθελα να μπω στο αμάξι, αλλά ήξερα ότι ο πρώτος κατηγορούμενος δε θα έφευγε ακόμη, απλά γύρισα να φωνάξω να έρθουν πίσω.

Είδα δυο παιδιά να πηγαίνουν στο Clio αλλά δεν είδα να κάνουν κάτι. Έφτασα μέχρι τα σκαλάκια, είδα και το παιδί, τον Άλκη, ήταν χτυπημένος… είδα αίματα… λέω “που βρίσκομαι;”. Μάλλον δε με άκουσε και έφυγα. Τα χτυπήματα ήταν αυτά που σας είπα, δεν μπορώ να σας πω κάτι παραπάνω».

"Το ταξίδι στην Αλβανία ήταν προγραμματισμένο"

Στη συνέχεια μπήκαν στο πρώτο αυτοκίνητο, με τον τέταρτο κατηγορούμενο να επισημαίνει πως «ήμουν στα χαμένα», καθώς όπως λέει, πρώτη φορά βίωνε ένα τέτοιο περιστατικό.

«Είχα φοβηθεί πολύ, δεν επικοινωνούσα, πήγαμε από τον σύνδεσμο πρώτα και στη συνέχεια πήγα σπίτι. Ήμουν ταραγμένος και μπήκα κατευθείαν στο δωμάτιό μου, δεν είχα το θάρρος να πω στον πατέρα μου τι έγινε. Την επόμενη μέρα φύγαμε για Αλβανία και τότε το μοιράστηκα μαζί του, ήταν προγραμματισμένο ταξίδι. Τα είπα στον πατέρα μου και με συμβούλεψε να παραδοθώ, κι έτσι πήραμε και δικηγόρο».

Ερωτηθείς από την εισαγγελέα της έδρας για ποιο λόγο άφησε το κινητό του στην Αλβανία, ο τέταρτος κατηγορούμενος απήντησε πως «το άφησα γιατί θα πήγαινα να παραδοθώ. Όταν πήγα, ήμουν μόνος μου, οι γονείς μου έκατσαν μια μέρα παραπάνω. Δεν είχα τίποτα να κρύψω».

Η δίκη διεκόπη για αύριο, Παρασκευή και συνεχίζεται με την απολογία του έκτου κατηγορουμένου, έπειτα από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του πέμπτου.

πηγή: thesstoday