Βαρουφάκης για κόμμα Κασιδιάρη: «Να μην αποκλειστεί, το λέω με βαριά καρδιά»

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε για όλα ενόψει των εκλογών

Βαρουφάκης για κόμμα Κασιδιάρη: «Να μην αποκλειστεί, το λέω με βαριά καρδιά»

Για τα μετεκλογικά σενάρια, το κόμμα Κασιδιάρη, το σχέδιο «Δήμητρα» και το σενάριο επιστροφής στη δραχμή μίλησε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη στο Star.

Από θέση αρχής «προφανώς» και θα συνεργαζόταν με άλλα κόμματα συμμετέχοντας σε μια προοδευτική κυβέρνηση, δήλωσε εισαγωγικώς ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, εκτιμώντας, συγχρόνως όμως, ότι «δεν θα υπάρξει προοδευτική διακυβέρνηση σε καμία των περιπτώσεων».

Όπως τόνισε, δεν μπορεί να υπάρξει κοινό πρόγραμμα σε 2,5 μέρες, όσος είναι ο χρόνος ζωής μίας διερευνητικής εντολής. «Δύο χρόνια τώρα καλούμε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, όποιον θεωρεί τον εαυτό του προοδευτικό να κάνουμε συζήτηση…», προσέθεσε.

Για το σχέδιο «Δήμητρα» ο Γιάνης Βαρουφάκης επανέλαβε ότι «το έχουμε δουλέψει χρόνια τώρα και είναι μια καινοτόμος λύση για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, ιδίως αυτές που έχουν δημοσιονομική στενότητα», ενώ στο ερώτημα αν έχει σχέδιο και για δραχμή, απάντησε: «Βεβαίως και έχω. Νομίζετε ότι η Γερμανία δεν έχει σχέδιο για μάρκο; Θα ήταν κατάπτυστη απέναντι στο γερμανικό λαό η κεντρική τράπεζα της χώρας αν δεν είχε τέτοιο σχέδιο. Το ευρώ είναι ένα επισφαλές νόμισμα».

Τέλος, σε ερώτηση αν πρέπει να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη, ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε: «Όχι, το λέω με βαριά καρδιά. Θα ήθελα να μην υπάρχει το κόμμα Κασιδιάρη, να μην υπάρχει το αυγό του φιδιού, αλλά αυτά παθαίνουμε μετά το 2008. Αλλά δεν είναι ποτέ λύση απέναντι σε κάποιον που θέλει να ακρωτηριάσει τη Δημοκρατία να την ακρωτηριάσεις εσύ εκ μέρους του».

Όσο για το πού οφείλεται ότι οι δημοσκοπήσεις δίνουν υψηλά ποσοστά σε αυτά τα κόμματα, σημείωσε πως «βοήθησε σε πολύ μεγάλο βαθμό η κυβέρνηση. Δύο μήνες τώρα διαφημίζει το κόμμα Κασιδιάρη φέρνοντας τη μία ανόητη τροπολογία μετά την άλλη στη Βουλή. Μεγαλύτερη διαφήμιση δεν θα μπορούσε να έχει ο κ. Κασιδιάρης».

Πηγή: lifo.gr