Στην Ελευσίνα ακόμα 39 άτομα από το Σουδάν (vid)

Ολοκληρώθηκε, από ελληνικής πλευράς, η επιχείρηση εκκένωσης και διάσωσης στο Σουδάν. Συνολικά οι απεγκλωβισμένοι Έλληνες από την αφρικανική χώρα είναι 125.

Στην Ελευσίνα ακόμα 39 άτομα από το Σουδάν (vid)

Στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας προσγειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (27/04) το C-130, που μετέφερε ακόμα μια ομάδα υπηκόων από το Σουδάν, μεταξύ των οποίων και 20 Έλληνες. Το αεροσκάφος μετέφερε με ασφάλεια 39 άτομα. Μάλιστα, με την πτήση αυτή ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εκκένωσης και διάσωσης από ελληνικής πλευράς στην αφρικανική χώρα.

Οι υπόλοιποι απεγκλωβισθέντες είναι Ευρωπαίοι πολίτες, αλλά και πολίτες τρίτων χωρών. Οι Έλληνες κομάντο φρόντισαν να πάρουν μαζί τους από την εμπόλεμη ζώνη του Σουδάν και αρκετά κατοικίδια, τα οποία μετέφεραν με ασφάλεια στην Ελλάδα.

Στην αποστολή, συμμετείχαν Έλληνες κομάντο του Τμήματος Ειδικών Επιχειρήσεων και ένας διπλωματικός υπάλληλος.

Την εξέλιξη της επιχείρησης οργάνωναν από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Σε ευχαριστήρια ανάρτηση προς τις δυνάμεις απεγκλωβισμού αλλά και τις σύμμαχες χώρες προχώρησε ο ΑΓΕΕΘΑ:

Με την ολοκλήρωση της εν λόγω επιχείρησης, ο αριθμός των απεγκλωβισθέντων Ελλήνων και μελών οικογενειών τους ανέρχεται στα 125 άτομα.

Πηγή: news247.gr