Αρσάκειο: Η οικογένεια του 15χρονου κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά του σχολείου

Ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κατέθεσε η οικογένεια του 15χρονου που υπέστη bullying.

Αρσάκειο: Η οικογένεια του 15χρονου κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά του σχολείου

Ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κατέθεσε η οικογένεια του 15χρονου που υπέστη bullying από έξι συμμαθητές του, οι οποίοι φέρονται να τού έδεσαν λαιμό και σώμα με πετονιά στις 31/3/2023.

Μιλώντας στην «Κ», ο δικηγόρος της οικογένειας Σπύρος Δημητρίου, δήλωσε πως η οικογένεια κατέθεσε μόλις ασφαλιστικα μέτρα εναντίον του σχολείου «προκειμένουν να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα που θα διασφαλίζουν τη ψυχική και σωματική ακεραιότητα του 15χρονου μαθητή».

«Είναι ανεπίτρεπτο να συνεχίζει ο μαθητής να συνυπάρχει στις τάξεις με τα παιδιά που τον κακοποίησαν βάναυσα. Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στις 3/5/2023 και το πιο πιθανό είναι πως την ίδια μέρα θα βγει και η απόφαση», προσθέτει ο κ. Δημητρίου.

Η μητέρα του 15χρονου, μιλώντας στην «Κ» δηλώνει άκρως προβληματισμένη αλλά και θυμωμένη που ο γιος της εξακολουθεί να συνυπάρχει με τα παιδιά που τον κακοποίησαν. Τονίζει ακόμα πως το σχολείο συνεχίζει να την κρατά ανενημέρωτη ως προς τις εξελίξεις για το θέμα αλλά και σχετικά με την απόφαση να αποβληθούν τα παιδιά που άσκησαν το bullying.

«Οι γονείς επισκεφτήκαμε το σχολείο την περασμένη Δευτέρα, μόλις άνοιξαν ξανά τα σχολεία μετά τις γιορτές του Πάσχα. Ζητήσαμε ενημέρωση και -για άλλη μια φορά- δεν τη λάβαμε. Ανησυχούμε για το παιδί μας και το τελευταίο που θέλουμε ειναι να βρίκονται μια ανάσα δίπλα του αυτοί που του τύλιξαν την πετονιά γύρω από τον λαιμό του».

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ της «Κ», πριν από δύο ημέρες ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου, ύστερα από πολύωρη συνεδρίαση που έλαβε χώρα τη Μεγάλη Τετάρτη, αποφάσισε την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για όλους τους μαθητές που είχαν εμπλακεί στο εξωφρενικό περιστατικό βίας κατά του 15χρονου.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η απόφαση έχει μεταβιβαστεί στον διευθυντή της Β’βαθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης στη Β’ Αθηνών, ο οποίος θα εξετάσει το περιεχόμενο της. Ο εν λόγω διευθυντής έχει μόλις αναλάβει το πόστο του – την περασμένη Δευτέρα 24/4/2023-.

Πηγές της «Κ» από το περιβάλλον του σχολείου αναφέρουν πως ο ίδιος θα πρέπει να λάβει την απόφασή του με ψυχραιμία και έχοντας μελετήσει καλά την υπόθεση μιας και πρόκειται για ανήλικους μαθητές και οι διαδικασίες πρέπει να είναι προσεχτικές.

Πηγή: kathimerini.gr