Σουδάν: Στην Τανάγρα το αεροσκάφος με Έλληνες διασωθέντες (vid)

Το αεροσκάφος έφτασε στην Τανάγρα από το Ασουάν της Αιγύπτου, στο πλαίσιο της επιχείρησης απομάκρυνσης Ελλήνων πολιτών από το Σουδάν

Σουδάν: Στην Τανάγρα το αεροσκάφος με Έλληνες διασωθέντες (vid)

Στην Τανάγρα προσγειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης το δεύτερο αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο μετέφερε 16 Έλληνες, μία Ελληνοκύπρια, 9 Ρουμάνους και 8 Φινλανδούς πολίτες, οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε το πρωί από το Ασουάν της Αιγύπτου για την Ακάμπα της Ιορδανίας, προκειμένου να παραλάβει Έλληνες από το Σουδάν. Από την Τανάγρα αναχώρησε άλλο αεροσκάφος με προορισμό το Ασουάν της Αιγύπτου, προκειμένου να συνεχιστεί η επιχείρηση απομάκρυνσης Ελλήνων πολιτών από το Σουδάν.

Χειρουργήθηκαν οι δύο Έλληνες τραυματίες

Ικανοποιητική βελτίωση, παραμένοντας ωστόσο σοβαρή, παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας των δύο Ελλήνων τραυματιών από το Σουδάν, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. Οι δύο τραυματίες, 59 και 42 ετών, υποβλήθηκαν σε χειρουργική αποκατάσταση των τραυμάτων τους από ομάδα ειδικών χειρουργών του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Ο 59χρονος, ο οποίος χτυπήθηκε από ρουκέτα έξω από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Χαρτούμ, παραμένει διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σε ό,τι αφορά τον 42χρονο, ο οποίος έφερε κατάγματα κάτω άκρων και τραύματα από θραύσματα, νοσηλεύεται σε θάλαμο νοσηλείας.

Εύθραυστη εκεχειρία με συνέχιση εχθροπραξιών

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι συγκρούσεις των δύο αντιμαχόμενων πλευρών σε περιοχές του Σουδάν, παρά το ότι από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη εφαρμόζεται –σε θεωρητικό επίπεδο- κατάπαυση του πυρός 72 ωρών, μετά τη μεσολάβηση των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας.

Η σύρραξη ανάμεσα στις δυνάμεις του στρατηγού Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν, του de facto ηγέτη της χώρας από το στρατιωτικό πραξικόπημα του Οκτωβρίου του 2021, και του ως πρότινος δεύτερου τη τάξει στη στρατιωτική χούντα, του στρατηγού Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκλο, ή «Χαμέτι», επικεφαλής των επίφοβων παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ), ξέσπασε την 15η Απριλίου.

naftemporiki.gr