Θάνατος 14χρονης στον Βόλο: Ηλεκτροπληξία έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Όπως προέκυψε και από την ιατροδικαστική έκθεση η 14χρονη πέθανε από ηλεκτροπληξία. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασκηθούν διώξεις για θανατηφόρα έκθεση του παιδιού σε κίνδυνο, αφού στο σπίτι όπου διέμενε υπήρχαν παντού γυμνά καλώδια.

Θάνατος 14χρονης στον Βόλο: Ηλεκτροπληξία έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Φως στα αιτία θανάτου της 14χρονης από τον Βόλο, που έφυγε από τη ζωή έπειτα από 6 μήνες στη ΜΕΘ, "έριξε" η προκαταρκτική εξέταση που είχε διατάξει η Εισαγγελέας Ανηλίκων, με όλα τα στοιχεία να συγκλίνουν στο ότι το 14χρονο κορίτσι πέθανε από ηλεκτροπληξία.

Σύμφωνα με το gegonotanews.gr, η έρευνα θα συνεχιστεί στο επίπεδο της διερεύνησης των ευθυνών που έχει ο κάτοχος του σπιτιού και θα ακολουθήσει η άσκηση διώξεων.

Υπενθυμίζεται ότι η 14χρονη υπέστη ανακοπή τον Ιανουάριο του 2022 ενώ βρισκόταν στο μπάνιο του σπιτιού της και νοσηλευόταν εγκεφαλικά νεκρή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο για 6 μήνες.

Τι προέκυψε από την ιατροδικαστική έκθεση

Τον Ιούλιο του 20223, η Εισαγγελέας Ανηλίκων έθεσε τον "οδικό χάρτη" της έρευνας και όλα τα στοιχεία της υπόθεσης τέθηκαν υπόψιν του ιατροδικαστή.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, στον χώρο όπου υπέστη ηλεκτροπληξία η 14χρονη υπήρχαν ακάλυπτα πεδία εξαγωγής ρεύματος και επειδή το σώμα της είχε έρθει σε επαφή με νερό, δεν εντοπίστηκε σημείο εισόδου και εξόδου ηλεκτρικού ρεύματος ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε ότι εκείνες τις ημέρες το παιδί είχε προσβληθεί από πνευμονία, χωρίς, όμως, να συνδέεται η παθολογική κατάστασή του με τις αιτίες της ανακοπής.

Πιθανόν να ασκηθούν διώξεις

Οι συγγενείς της μικρής όταν την μετέφεραν τα ξημερώματα της 4ης Ιανουαρίου του 2022 στο Νοσοκομείο του Βόλου, δήλωσαν στους γιατρούς πως είχε πάθει ηλεκτροπληξία μέσα στο μπάνιο, ενώ και τους ίδιους, τους χτύπησε το ρεύμα, στην προσπάθειά τους να την βγάλουν έξω από αυτό.

Οι γιατροί στο Νοσοκομείο του Βόλου παρέλαβαν το παιδί χωρίς σφυγμό, με ανακοπή καρδιάς και μετά τις προσπάθειες ανάνηψης την μετέφεραν στο Ιπποκράτειο.

Στην έκθεση εισαγωγής δεν αναγραφόταν πουθενά ότι το παιδί έφερε τραύματα, κάταγμα στο κεφάλι και εκδορές, ενώ η έρευνα της Αστυνομίας και του ΔΕΔΔΗΕ στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς, όπου έμενε, αποκάλυψε πως γινόταν ρευματοκλοπή.

Στο Ιπποκράτειο όπου μεταφέρθηκε η 14χρονη, οι γιατροί διέγνωσαν οίδημα στην περιοχή του εγκεφάλου, από την πτώση στο μπάνιο, και υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία. Επίσης, στην έκθεσή τους αναφερόταν ότι δεν βρέθηκε σημείο εισόδου και εξόδου στο σώμα ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ δεν διαπιστώθηκαν ιδιαίτερα ευρήματα στον εγκέφαλο, εκτός από το οίδημα.

Οι έρευνες στο σπίτι απέδειξαν πως η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνο, με τα καλώδια από τον εξωτερικό στύλο της ΔΕΗ να είναι ριγμένα γυμνά μέσα στο σπίτι, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν όσοι βρίσκονται μέσα σε αυτό.

Στο εξής η έρευνα λαμβάνει διαφορετική τροπή και ενδέχεται να κληθεί για κατάθεση ο παππούς της 14χρονης και ιδιοκτήτης του σπιτιού. Δεν αποκλείεται να ασκηθούν διώξεις για θανατηφόρα έκθεση του παιδιού.

πηγή: gegonotanews.gr, News247.gr