Άλκης Καμπανός: Ξεκίνησαν οι απολογίες των 12 - «Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω»

Με τις απολογίες των 12 κατηγορουμένων, (ηλικίας 21 έως 26 ετών) και ήδη προσωρινά κρατούμενων, ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη (25/4) η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, ενώπιον των δικαστών στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης.

Άλκης Καμπανός: Ξεκίνησαν οι απολογίες των 12 - «Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω»

"Θα πω τα γεγονότα από την αρχή, προσπαθώντας να μη στεναχωρήσω τους ανθρώπους. Θέλω να ζητήσω μια συγγνώμη για τη συμμετοχή μου, που κόστισε τη ζωή του Άλκη και τον τραυματισμό του Άγγελου και του Δημήτρη. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω. Να μην είχα εμπλακεί ποτέ σε ομάδες και συνδέσμου, αλλά είναι αργά", είπε αρχικά.

Πρόεδρος: "Τι σχέση έχετε με τον ΠΑΟΚ και τον σύνδεσμο της Θύρας 4;"

Κατηγορούμενος: "Πήγαινα να δω ματς, ήμουν μέλος στον Σύνδεσμο".

Πρόεδρος: "Βρέθηκαν τα κλειδιά του Συνδέσμου στην κατοχή σας".

Κατηγορούμενος: "Τα κλειδιά τα είχα επειδή πήγα στο Παλατάκι και πήρα τα λάβαρα μαζί μου από εκεί. Συζήτησα με κάποια άλλα παιδιά να πάμε να δούμε το ματς. Ο Σύνδεσμος ήταν ανοιχτός, πήραμε τις σημαίες και πήγαμε στο Παλατάκι. Τα κλειδιά τα πήρα ώστε αν ήταν κλειστός ο Σύνδεσμος να τον ανοίξω. Πρώτη φορά τα πήρα τα κλειδιά".

Κατηγορούμενος: "Πήγαμε στο Παλατάκι, είδαμε τον αγώνα και γυρίσαμε κατά τις 11. Αφήσαμε τα πανιά, πήγα να φάω κάτι. Είχε κόσμο ο Σύνδεσμος, περίπου 10 άτομα. Από τους κατηγορούμενους ήμουν εγώ, με τον δεύτερο, ο τέταρτος, ο τρίτος, ο δέκατος, και ο ενδέκατος. Υπήρχε η συζήτηση ότι έγινε κάτι στο Ωραιόκαστρο, ήρθαν κάποια παιδιά, αγόρασαν μια μπλούζα και μας το είπαν. Μιλούσαμε για να πάμε προς τα εκεί, για να κάνουμε ένα οπαδικό επεισόδιο". (Του γίνονται συστάσεις για τη φωνή, μιλά πολύ χαμηλά).

Πρόεδρος: "Είναι κάτι συνηθισμένο;".

Κατηγορούμενος: "Όχι, έτσι μας ήρθε εκείνη τη στιγμή".

Πρόεδρος: "Πρώτη φορά έπεσε τέτοια ιδέα;".

Κατηγορούμενος: "Όχι, εγώ δεν ήμουν σε άλλα".

Πρόεδρος: "Τι σημαίνει οπαδικό επεισόδιο;".

Κατηγορούμενος: "Είναι να κυνηγήσουμε, να χτυπήσουμε κάποιον, όχι να γίνει αυτό που έγινε".

Πρόεδρος: "Ποιοι συμφώνησαν να γίνει;".

Κατηγορούμενος: "Όλοι. Μπήκαμε στα αμάξια μας, κάναμε έναν γύρο. Όλους τους γνώριζα, εκτός από τον δωδέκατο. Είχαμε σκοπό ένα επεισόδιο, ψάχναμε οπαδούς του Άρη".

Πρόεδρος: "Αν δεν συμφωνούσαν όλοι αυτοί, θα πηγαίνατε;".

Κατ.: "Μπορεί δε ξέρω, τώρα υποθετικά. Μπήκα μπροστά, γιατί μένω Ανατολικά και ξέρω τους δρόμους (περιγράφει τη διαδρομή που ακολούθησαν). Θέλαμε να αποφύγουμε την Παπαναστασίου, είναι πολύ κεντρικός δρόμος. Θέλαμε να κάνουμε τον γύρο, να έχει λιγότερη κίνηση. Ψάχναμε απλά οπαδούς του Άρη, όχι κάτι συγκεκριμένο".

Πρόεδρος: "Πήρατε κάποια αντικείμενα;".

Κατηγορούμενος: "Αυτό ήταν επιλογή του καθενός".

Πρόεδρος: "Το δρεπάνι;".

Κατηγορούμενος: "Δεν ξέρω, δεν ήταν στον Σύνδεσμο".

Πρόεδρος: "Το κινητό γιατί δεν το πήρατε;".

Κατηγορούμενος: "Το άφησα να φορτίζει εκεί". Κατεβήκαμε την οδό Πλαστήρα, πηγαίναμε αργά γιατί ψάχναμε παρέες. Θυμάμαι να περνάμε το φανάρι και να βλέπουμε την παρέα, φαινόντουσαν τα κεφάλια τους. Βάλαμε αλάρμ, κατεβήκαμε από το αμάξι. Σταματάω εγώ, σταματάει πιο πίσω και το άλλο και το Polo έστριψε. Από το πίσω αμάξι δεν κατέβηκε κανείς στην αρχή. Μετά κατέβηκαν και έπειτα βγήκαν και οι τρεις από το Polo, που ήταν μέσα στο στενό (οδός Γαζή)".

Πρόεδρος: "Έχετε ορατότητα; Βλέπετε τι γίνεται;".

Κατηγορούμενος: "Ήμουν στο αμάξι, άκουσα ότι ρώτησε ο δεύτερος, δεν είμαι σίγουρος "τι ομάδα είστε;", και απαντάνε "Αρειανάρα ρε…". Εκείνη τη στιγμή βγήκα από το αμάξι, είδα ότι δεν είχα βάλει χειρόφρενο γύρισα πίσω. Έκατσα λίγο στο αμάξι, βγήκε ο Νίκος Τσ. (φίλος Άλκη) και έτρεξε στην Πλαστήρα προς την Παπαναστασίου. Πήγα μέχρι τη μέση του δρόμου, έκανα μια κίνηση προς τα εκεί, αλλά δεν τον κυνήγησα. Είχε φύγει πιο πριν και άλλος ένας, τον κυνήγησε ο 4ος μέχρι τη γωνία στην Παπαναστασίου. Μετά είδα κάποια άτομα να ανεβαίνουν προς τα πάνω, προσπαθούσα να διακρίνω, άκουγα φωνές, αλλά δεν καταλάβαινα. Είχα κοκαλώσει, άκουγα τις φωνές".

Πρόεδρος: "Για τα άτομα προς τα πάνω;".

Κατηγορούμενος: "Για όλα είχα κοκαλώσει".

Πρόεδρος: "Τι φωνές;".

Κατηγορούμενος: "Φωνές, να μαλώνουν. Δεν είχα οπτική επαφή, ήμουν προς τα κάτω".

Πρόεδρος: "Στην απολογία σας λέτε παραπάνω για άτομα που έκαναν. Μην έρχεστε και μας λέτε σήμερα δεν είδα τίποτε. Δεν τα επιβεβαιώνετε σήμερα;".

Κατηγορούμενος: "Για το δρεπάνι π.χ.; Ε ναι το είχε ο 10ος. Είδα τη σκηνή με το δρεπάνι στην αρχή με ένα άτομο να κάνει την κίνηση".

Πρόεδρος: "Πόσα άτομα ήταν πάνω εκεί;".

Κατηγορούμενος: "5-6 άτομα".

Πρόεδρος: "Τι άλλο είδατε; Είδατε τον 10ο με το δρεπάνι να χτυπάει κάποιον; Το στυλιάρι;".

Κατηγορούμενος: "Ναι το είδα και το στυλιάρι".

Πρόεδρος: "Είχατε καταθέσει να χτυπά. Πώς βρέθηκε ο Άλκης κάτω από τα σκαλιά;".

Κατηγορούμενος: "Δεν ξέρω".

Πρόεδρος: "Τι είχαν αυτοί που ήταν στο αμάξι;"

Κατηγορούμενος: "Ο 2ος είχε μαχαίρι. Ο τέταρτος είχε έναν πυρσό. Ο τρίτος ένα σφυρί, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Το σφυρί ήταν σίγουρα στο αυτοκίνητο, τα άλλα μπορεί να τα είχαν πάνω τους. Το είχε αφήσει στο πατάκι. Για τον πυρσό μού το είχε πει ο ίδιος, αφού φύγαμε.

Πρόεδρος: "Είχατε πει και άλλα".

Κατηγορούμενος: "Προσπαθούσα να δικαιολογήσω πολλά, έκανα λάθος. Ο 9ος δε φαινόταν να κρατάει κάτι. Είδα ένα κράνος από το τρίτο αμάξι".

Πρόεδρος: "Ακούτε βρισιές, κραυγές δεν ακούτε;"

Κατηγορούμενος: "Ναι, τα πάντα. Είχα κοκαλώσει για λίγα δευτερόλεπτα και φώναξα να φύγουμε: "Ελάτε, ελάτε".

Πρόεδρος: "Γιατί κοκαλώσατε; Γι’ αυτό πήγατε".

Κατηγορούμενος: "Έτσι ένιωσα εκείνη τη στιγμή. Πρώτος ήρθε στο αμάξι ο 3ος, μετά ο 4ος και τελευταίος ο 2ος. Έκανα μια μανούβρα κι έφυγα. Πέρασα με κόκκινο, γιατί είχε πολλά άτομα και έστριψα δεξιά. Πάρκαρα στα σύνορα Χαριλάου με Τούμπα σε ένα στενό. Το άφησα μήπως μας σταματούσαν στον δρόμο, είχε εμπλακεί σε αυτό, δε μπορούσα να κινούμαι με αυτό".

Πρόεδρος: "Ο 2ος σάς είπε ότι είχε ένα μαχαίρι. Τι το έκανε;".

Κατηγορούμενος: "Δεν το συζητήσαμε. Από τη δικογραφία ξέρω ότι το πέταξε. Γενικά δεν είχαμε καταλάβει ότι είχε γίνει κάτι τέτοιο. Δεν το περίμενα ποτέ".

Πρόεδρος: "Όταν επιτίθενται τόσα άτομα τι θα πει δεν το περίμενα; Αν δείτε πέντε άτομα πάνω σας τι θα γίνει; Τι περιμένατε;".

Κατηγορούμενος:: "Ο σκοπός ήταν ένα οπαδικό επεισόδιο. Να επιβληθούμε. Βιαιοπραγία, άλλα μέχρι ένα σημείο".

Πρόεδρος: "Ποιο είναι το σημείο;".

Κατηγορούμενος: "Το δικό μου; Όχι αυτό που έγινε. Δεν πήγαμε να σκοτώσουμε εκείνη τη μέρα, με τίποτα".

Πρόεδρος: "Είχατε ραντεβού;".

Κατηγορούμενος: "Όχι. Τα παιδιά (τα θύματα) δεν τα ξέρω".

Κατηγορούμενος: "Με είπε ο 10ος ότι με έπεσε το δρεπάνι".

Πρόεδρος: "Γιατί το είπε; Το πήρε από τον Σύνδεσμο;".

Κατηγορούμενος: "Δεν ξέρω. Υπήρχε μια κατάσταση ότι "τους πήραμε", ότι επιβληθήκαμε, αλλά δεν είχαμε καταλάβει τι είχε γίνει.

Πρόεδρος: "Τα αίματα τα είδατε;".

Κατηγορούμενος: "Όχι, ούτε οι άλλοι. Μετά που γυρίσαμε μού είπε ο 2ος ότι είχε χτυπήσει στο κεφάλι κι ότι κόπηκε με το μαχαίρι του".

Κατηγορούμενος: "Δε γίνεται να ξέρεις ότι έχει γίνει κάτι τέτοιο και να πανηγυρίζεις. Στη δουλειά άνοιξα το κινητό και είδα την είδηση. Είχα κοκαλώσει, ήμουν περίεργα, δε μίλησα με κανέναν. Τελείωσα τη δουλειά μου, πήγα σπίτι να το πω στους γονείς μου ότι εμπλέκομαι. Μόλις έκανα τον κύκλο να παρκάρω στο σπίτι με έπιασαν.

Πρόεδρος: "Δώσατε τα ονόματα για το ποιοι συμμετείχαν".

Κατηγορούμενος: "Ναι, δυο, τρεις μέρες μετά, συμβουλεύτηκα τον δικηγόρο μου".

Πρόεδρος: "Όσον αφορά για το αν είχατε κάτι πάνω σας".

Κατηγορούμενος: "Ξέρω, ξέρω. Το είπαν άλλοι. Εγώ το αρνούμαι".

Πρόεδρος: "Γιατί να πει κάτι τέτοιο;".

Κατηγορούμενος: "Δεν ξέρω".

πηγή: news247.gr