Σουδάν: Έφτασε το C-27 με τους Έλληνες

Προσγειώθηκε στην Ελευσίνα το αεροσκάφος C-27 με τους πρώτους Έλληνες από το Σουδάν. Στη δημοσιότητα οι πρώτες φωτογραφίες από την επιχείρηση διάσωσης.

Σουδάν: Έφτασε το C-27 με τους Έλληνες

Στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας έφτασε το αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε 17 ομογενείς από το Σουδάν.

Συνολικά επιστρέφουν 13 Έλληνες και 4 άλλοι υπήκοοι σύζυγοι Ελλήνων, μεταξύ των οποίων 3 παιδιά και ένας τραυματίας χειρουργημένος στα πόδια, αναχώρησαν τη Δευτέρα (24/4) από το Τζιμπουτί και μέσω Ασουάν της Αιγύπτου κατέφτασαν στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, πριν από λίγη ώρα.

Χθες, η ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά, προσγειώθηκε με μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο του Τζιμπουτί.

Εκεί, τους υποδέχθηκαν ο υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας της Δημοκρατίας του Τζιμπουτί, Mahamoud Ali Youssouf, η επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Τζιμπουτί, Sylvie Tabesse, και η πρέσβειρα της Ελλάδας στην Αιθιοπία, Άννα Φάρου.

Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ο κ. Χαρδαλιάς ευχαρίστησε την κυβέρνηση του Τζιμπουτί για τη αμέριστη φροντίδα και παροχή διευκολύνσεων σε κάθε τομέα στους Έλληνες που έφτασαν από το Σουδάν.

πηγή: news247.gr