Τρεις στους τέσσερις Γάλλους δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τον Μακρόν

Μόνο το 26% των ερωτηθέντων απάντησε ότι είναι ικανοποιημένο από τον Γάλλο πρόεδρο, στο πλαίσιο δημοσκόπησης που πραγματοποίησε το ινστιτούτο Ifop για την εφημερίδα Journal du Dimanche.

Τρεις στους τέσσερις Γάλλους δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τον Μακρόν

Σχεδόν τρεις στους τέσσερις Γάλλους δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, κυρίως λόγω της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ινστιτούτο Ifop για την εφημερίδα Journal du Dimanche.

Σύμφωνα με την εν λόγω σφυγμομέτρηση, μόνο το 26% των ερωτηθέντων απάντησε ότι είναι ικανοποιημένο από τον πρόεδρο της χώρας. Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά δύο μονάδες σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, δεν είναι όμως το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα.

Η δημοτικότητα του Μακρόν είχε υποχωρήσει στο 23% τον Δεκέμβριο του 2018, στο αποκορύφωμα της κρίσης των «Κίτρινων Γιλέκων». Σε σύγκριση όμως με τον Απρίλιο του 2022, όταν επανεξελέγη στην προεδρία, η δημοτικότητά του εμφανίζεται μειωμένη κατά 15 ποσοστιαίες μονάδες.

Από το 72% που εκφράζει δυσαρέσκεια για τον πρόεδρο, το 47% δηλώνει «πολύ δυσαρεστημένο», ποσοστό αυξημένο κατά επτά μονάδες.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε διαδικτυακά το διάστημα 14 με 21 Απριλίου, σε δείγμα 1.955 ατόμων.