Η ανακοίνωση του ΣΕΗ για τον Αλέξη Γεωργούλη - Το σχόλιο του Σπύρου Μπιμπίλα

Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για Αλέξη Γεωργούλη: «Αλληλεγγύη στα θύματα, ο αγώνας συνεχίζεται μαζικά και συλλογικά»

Η ανακοίνωση του ΣΕΗ για τον Αλέξη Γεωργούλη - Το σχόλιο του Σπύρου Μπιμπίλα

Ανακοίνωση εξέδωσε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος καταγγέλλεται για βιασμό και ξυλοδαρμό της δικηγόρου Ελένης Χρονοπούλου.

Στην ανακοίνωση του ΣΕΗ τονίζεται ότι άμεσα θα συνεδριάσουν τα αρμόδια καταστατικά όργανα του Σωματείου για τον Αλέξη Γεωργούλη, «τηρώντας τις καταστατικές μας διαδικασίες και θα αποφασίσουν συλλογικά για τις περαιτέρω ενέργειες μας».

Παράλληλα, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών εκφράζει «ρητά και κατηγορηματικά την αλληλεγγύη μας σε κάθε άτομο που έχει βιώσει εργασιακή, έμφυλη, σεξουαλική ή άλλη βία, είτε έχει μιλήσει για αυτήν, είτε όχι.

Οι λόγοι για τους οποίους τα άτομα που έχουν βιώσει τέτοιου είδους βία αποφασίζουν να μιλήσουν ή όχι, πότε αποφασίζουν να μιλήσουν και που, είναι απολύτως κατανοητοί».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΕΗ:

«Σε σχέση με την καταγγελία εναντίον του ευρωβουλευτή, ηθοποιού και μέλους του ΣΕΗ, κ. Αλέξη Γεωργούλη, το ΔΣ του ΣΕΗ δηλώνει τα εξής: «Καταρχάς, όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή που οι επώνυμες καταγγελίες ακούστηκαν στον χώρο μας (Ιανουάριος 2021), εκφράζουμε ρητά και κατηγορηματικά την αλληλεγγύη μας σε κάθε άτομο που έχει βιώσει εργασιακή, έμφυλη, σεξουαλική ή άλλη βία, είτε έχει μιλήσει για αυτήν, είτε όχι. Οι λόγοι για τους οποίους τα άτομα που έχουν βιώσει τέτοιου είδους βία αποφασίζουν να μιλήσουν ή όχι, πότε αποφασίζουν να μιλήσουν και που, είναι απολύτως κατανοητοί.

Ως θεσμικό συνδικαλιστικό όργανο, καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε καταγγελλόμενη τέτοιου είδους συμπεριφορά και αναγνωρίζουμε το χρέος μας να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, ώστε τα θύματα να νιώθουν ασφαλή να μιλήσουν και να καταγγείλουν κάθε μορφή βίας, εργασιακής, έμφυλης κλπ, να εξασφαλίσουμε την προστασία τους και τους μηχανισμούς υποστήριξης και δικαίωσής τους με κάθε δυνατό τρόπο.

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση, άμεσα θα συνεδριάσουν τα αρμόδια καταστατικά όργανα του Σωματείου μας, τηρώντας τις καταστατικές μας διαδικασίες και θα αποφασίσουν συλλογικά για τις περαιτέρω ενέργειες μας. Άλλωστε το Σωματείο μας έχει αποδείξει εμπράκτως ότι λειτουργεί στο πλαίσιο των καταστατικών μας διατάξεων και με γνώμονα την προάσπιση των αξιών και αρχών που διέπουν την λειτουργία του, με στόχο την προστασία όλων των θυμάτων καταγγελλομένων συμπεριφορών, την επιβολή καταστατικών ποινών όπου κρίνεται, την αποτροπή τέτοιων περιστατικών στο μέλλον αλλά και τη συλλογική διαμόρφωση μιας κοινής αντίληψης για το τι σημαίνει εργασιακή βία, εκμετάλλευση των αδύναμων συναδέλφων, κατάχρηση εξουσίας και έμφυλη βία.

Το ΣΕΗ δεν λύγισε ποτέ και σε κανέναν, ούτε στην κυβέρνηση, ούτε σε κόμματα, ούτε σε διευθυντικές θέσεις και απευθείας διορισμούς, ούτε στο δίκαιο του ισχυρού και γι’ αυτό απόδειξη είναι – μεταξύ άλλων (για όσους έχουν κοντή μνήμη) – οι εξοντωτικές αγωγές εναντίον του Σωματείου και συναδέλφων μας, για αυτήν μας ακριβώς τη δράση, τα εξώδικα, πλήθος υβριστικών αναφορών και στοχοποίηση του Σωματείου ως “σκευωρού” και πολλών άλλων μέσα στις δικαστικές αίθουσες, από τις οποίες – σημειωτέον – δεν λείψαμε ούτε μια μέρα.

Ο αγώνας για να μην μείνει πράγματι ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ και ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ, όπως αναγράφει το πανό μας σε κάθε πορεία, συνεχίζεται μαζικά και, κυρίως, ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ».

Η ανάρτηση του προέδρου του ΣΕΗ, Σπύρου Μπιμπίλα

Μετά από πληθώρα μηνυμάτων που έχει δεχτεί και ο Σπύρος Μπιμπίλας ως πρόεδρος του ΣΕΗ, για την υπόθεση Γεωργούλη, ο οποίος μάλιστα, είναι και μέλος του ΣΕΗ, θέλησε μέσα από μια ανάρτησή του στο Facebook να δώσει την δική του απάντηση, τονίζοντας πως οι νομικές διαδικασίες θα τηρηθούν κανονικά.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα:

«Επειδή πολλοί βιάζονται και ασφυκτικά μας πολιορκούν ως ΣΕΗ και εμένα προσωπικά για να πάρουν δηλώσεις για την νέα περίπτωση καταγγελίας κατά του Ευρωβουλευτή Γεωργούλη που τυχαίνει να είναι και μέλος του ΣΕΗ κ ΤΑΣΕΗ, ας κάνουν υπομονή θα τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό μας αλλά και το τεκμήριο αθωότητας.

Μην κάνετε σαν τους κανίβαλους που βρήκαν κάτι για να το κατασπαράξουν. Και για όσους επιπόλαια με κατηγορείτε προσωπικά ως υποστηρικτή του ΣΥΡΙΖΑ είστε τελείως άσχετοι αφού είμαι υποψήφιος με ΤΗΝ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ που καταγγέλλει τα πάντα για όλα τα κόμματα. Ας σοβαρευτούμε, πάντα εξετάζονται οι καταγγελίες, πάντα περιμένουμε τα αρμόδια όργανα και την δικαιοσύνη να λειτουργήσουν και μετά μιλάμε. Δεν θα γίνουμε μπαλάκι στα πολιτικά παιχνίδια και στις σκοπιμότητες κανενός. Σεβόμαστε τα φερόμενα ως θύματα και αναμένουμε. Εξ άλλου δυστυχώς 4 ως τώρα ευρωβουλευτές μας, διαφόρων κομμάτων, μας έχουν εκθέσει στην Ευρώπη ανεπανόρθωτα».

Πηγή: ethnos.gr