Μεσσηνιακός κόλπος - Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών: Εντοπίστηκαν 47 σώοι - Ένας νεκρός

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στην περιοχή του μεσσηνιακού κόλπου. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν επιβεβαιωμένο νεκρό ενώ φαίνεται πως έχουν διασωθεί αρκετές γυναίκες και παιδιά.

Μεσσηνιακός κόλπος - Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών: Εντοπίστηκαν 47 σώοι - Ένας νεκρός

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του μεσσηνιακού κόλπου από τα ξημερώματα της Πέμπτης (20/4), μετά τον εντοπισμό πλοίου, που είχε προσαράξει στην ακτή.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, συνολικά 47 άτομα εντοπίστηκαν στην παραλία ενώ εντοπίστηκε και ένας νεκρός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε καταλήξει κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

Από τους 47 επιζώντες, οι 7 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Σπάρτης. Δύτες του Λιμενικού που καταδύθηκαν στην περιοχή δεν εντόπισαν άλλους επιζώντες ή θύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες βγήκαν στην ακτή της Μάνης στην περιοχή Αρφίγκια και με τη βοήθεια της εθελοντικής ομάδας "ΓΑΙΑ" μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας Αρεόπολης. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 16 παιδιά αλλά και γυναίκες ανάμεσα στους διασωθέντες. Δηλώνουν υπήκοοι Αφγανιστάν και μεταξύ τους βρίσκεται και ένας Ιρακινός.

Οι έρευνες από το Λιμενικό Σώμα συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων.

πηγή: News247