Βουδαπέστη: Ο ισορροπιστής Λάζλο Σίμετ πέρασε τον Δούναβη χωρίς δίχτυ ασφαλείας (vid)

Πάνω σε τεντωμένο σχοινί, μήκους 300 μέτρων και πάχους μόλις 22 χιλιοστών και χωρίς δίχτυ ασφαλείας διέσχισε το Σάββατο (15/4) τον Δούναβη στη Βουδαπέστη ο 63χρονος ακροβάτης, Λάζλο Σίμετ.

Βουδαπέστη: Ο ισορροπιστής Λάζλο Σίμετ πέρασε τον Δούναβη χωρίς δίχτυ ασφαλείας (vid)

Το εντυπωσιακό αυτό επίτευγμα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, Euronews, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δέκατων Ολυμπιακών Αγώνων θεάτρου.

Ο Λάζλο Σίμετ προετοιμαζόταν πολλές εβδομάδες για τη δεδομένη προσπάθεια, η οποία πήγε καλά, με τις καιρικές συνθήκες να βοηθούν σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς δεν υπήρχαν έντονες ριπές ανέμου ή βροχή.

«Μία από τις ανησυχίες μου ήταν οι έντονες ριπές του ανέμου. Οι κάμερες που είχα πάνω στο κοντάρι βοήθησαν στην ισορροπία μου. Το ίδιο το κοντάρι ήταν ελαφρύ, αλλά με τις κάμερες βάρυνε αρκετά».

Ο διευθυντής κέντρου τεχνών της Ουγγαρίας, Πέτερ Φεκέτε σε δήλωσή του στο Euronews δήλωσε πως «πρόκειται για κάτι το οποίο συμβολίζει τις πολιτιστικές μας αξίες», καθώς όπως διερωτάται «ποιο είναι το νόημα της τέχνης στον πόλεμο ή στην μετά την πανδημία εποχή, αν δεν είναι να μεταλαμπαδεύσουμε τις αξίες των προγόνων μας απ' τη μια γενιά στην άλλη, από τη μία πλευρά στην άλλη;».

Ο ίδιος, δε, τόνισε πως «Είναι μια ομαδική προσπάθεια, ένα σύγχρονο θαύμα».

Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι η διαδρομή του Σίμετ πραγματοποιήθηκε υπό την μουσική υπόκρουση της ορχήστρας του Δούναβη, η οποία έπαιζε κομμάτια των σπουδαιότερων μουσικών της ουγγρικής παράδοσης.

cnn.gr