Άγιο Φως: Έφτασε στην Ελλάδα - Μεταφέρεται σε όλη τη χώρα (vid)

Στην Αθήνα έφτασε νωρίς το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου από τα Ιεροσόλυμα το Άγιο Φως. Αρχίζει άμεσα η μεταφορά του σε όλα τα σημεία της ελληνικής επικράτειας.

Άγιο Φως: Έφτασε στην Ελλάδα - Μεταφέρεται σε όλη τη χώρα (vid)

Με καθυστέρηση περίπου μιας ώρας έφτασε νωρίς το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στην Αθήνα, η ελληνική αποστολή που μετέφερε το Άγιο Φως στην Ελλάδα από τον Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

Στο αεροσκάφος, επέβαινε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος και παρέστη στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών παρέλαβε το Άγιο Φως από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ', με τον οποίο είχε επίσης συνάντηση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

«Με αίσθημα σεβασμού και ταπεινοφροσύνης παρέλαβα το Άγιο και Ανέσπερο Φως από τα χέρια του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεοφίλου Γ', εκπροσωπώντας και φέτος την Ελληνική Κυβέρνηση», ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης σε δήλωσή του κατά την επιστροφή του στην Αθήνα με το Άγιο Φως και πρόσθεσε:

«Μαζί με την ελληνική αντιπροσωπεία, είχαμε την υψηλή τιμή να παραστούμε στην Τελετή Αφής στον Πάνσεπτο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα και να συμμετέχουμε στη μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Αθήνα, από όπου θα διανεμηθεί σε όλες τις ιερές Μητροπόλεις ανά την Επικράτεια, μαζί με το αναστάσιμο μήνυμα.

Ας ευχηθούμε το Φως της Ανάστασης του Κυρίου να μας καθοδηγεί και να ενδυναμώνει την πίστη μας, καθώς και να αναπτερώνει την ελπίδα όλων μας για ένα καλύτερο αύριο», ανέφερε και πρόσθεσε: «Είθε το μήνυμα της νίκης της ζωής επί του θανάτου να φτάσει σε ολόκληρη την Οικουμένη. Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη και Υγεία σε όλους σας!».

«Το Άγιο Φως μεταφέρει μήνυμα ελπίδας και παρηγοριάς για την τραγωδία των Τεμπών. Μετά τον Σταυρό ακολουθεί Ανάσταση και μετά τον θάνατο η ζωή», τόνισε στο μήνυμά του ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ.

Στην αποστολή για την τελετή αφής και μεταφοράς του Αγίου Φωτός, εκτός από τον υφυπουργό Εξωτερικών, μετείχαν ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Ελλάδα Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος, πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Συνόδου Ορθοδοξίας και τα μέλη της Συνόδου: Θανάσης Δαβάκης βουλευτής της ΝΔ και Γιάννης Σαρακιώτης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης, πρόεδρος της επιτροπής απόδημου ελληνισμού της Βουλής και ο εκπρόσωπος Ιεράς Συνόδου Θεόκλητος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων.

Aεροσκάφη της AEGEAN και της Olympic Air και της SKY Express θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας.