Αποφυλακίστηκε η Εύα Καϊλή (vid)

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι της στις Βρυξέλλες φορώντας υποχρεωτικά βραχιολάκι εντοπισμού. Ποιοί είναι οι όροι για την αποφυλάκισή της

Αποφυλακίστηκε η Εύα Καϊλή (vid)

Εκτός φυλακής βρίσκεται πλέον η Εύα Καϊλή, μετά την απόφαση των βελγικών αρχών για κατ' οίκον περιορισμό με βραχιολάκι.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής έφυγε από τις φυλακές του Χάρεν, όπου βρισκόταν εδώ και τέσσερις μήνες, συνοδεία δύο αυτοκινήτων.

«Σας ευχαριστώ πολύ με περιμένει η κόρη μου. Είμαι πολύ χαρούμενη για την εξέλιξη αυτή. Ο αγώνας συνεχίζεται...» είπε στους δημοσιογράφους μέσα από το αυτοκίνητο που τη μετέφερε σπίτι της.

Οι βελγικές αρχές εντόπισαν χθες το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, το οποίο θα φέρει πάνω της στο εξής προκειμένου να επιστρέψει στην μόνιμη κατοικία της, στις Βρυξέλλες, για να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο απαραίτητος αυτός ηλεκτρονικός εξοπλισμός ήταν απλά θέμα χρόνου να εντοπιστεί, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισής της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια η πελάτισσά του να αποφυλακιστεί πριν το ορθόδοξο Πάσχα, εξηγώντας προς τους Βέλγους δικαστές πως «είναι ιερές οι ημέρες του Πάσχα για εμάς τους Έλληνες».

Διαμένοντας στο εξής μόνη με την ανήλικη κόρη της στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες, η Εύα Καϊλή θα πρέπει να δηλώσει τον τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας της με τις βελγικές Αρχές, να είναι πάντοτε διαθέσιμη στον ίδιο αριθμό, να φορά διαρκώς το βραχιολάκι και να μην μετακινηθεί από το διαμέρισμά της, με εξαίρεση την μετάβασή της στο δικαστήριο, στον γιατρό ή για λόγους ανωτέρας βίας και σε συνεννόηση πάντα με τις εισαγγελικές Αρχές του Βελγίου.

Μένει τις επόμενες ημέρες να διευκρινιστεί αν θα έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο ή αν θα της επιτρέπεται να δεχθεί επισκέψεις, εκτός από τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, με τον οποίο επέλεξε πλέον να μείνει μακριά, αν και θα μπορούσαν νομικά να μοιραστούν την ίδια στέγη.