Πατέρας Καρολάιν: «Γιατί φεύγω από την Ελλάδα»

Τους λόγους για τους οποίους φεύγει από την Ελλάδα προκειμένου να μεγαλώσει την τρίχρονη εγγονή του, Λυδία, αναφέρει ο πατέρας της Καρολάιν Κράουτς, Ντέιβιντ

Πατέρας Καρολάιν: «Γιατί φεύγω από την Ελλάδα»

Σε αυτό που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως την τελευταία δημόσια τοποθέτησή του, ο 79χρονος πατέρας της Καρολάιν ανέφερε, μιλώντας στον Guardian, πως ο λόγος της απομάκρυνσής του έχει να κάνει με την ανατροφή της Λυδίας.

«Θέλω να αναθρέψω τη Λυδία όπως θα το έκανε η Καρολάιν»

«Το μόνο μου μέλημα τώρα είναι να φροντίσω την κόρη της (σ.σ. Καρολάιν), Λυδία, η οποία είναι χωρίς μητέρα και πατέρα, και να διασφαλίσω πως θα ανατραφεί με τον τρόπο που θα την ανέτρεφε η μητέρα της» είπε, για να προσθέσει πως «αυτό μπορώ να το κάνω μόνο στις Φιλιππίνες, μακριά από την κακοήθη παρουσία του πατέρα της και των γονιών του».

Στο ρεπορτάζ της, η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται στο ότι η απόφαση αυτή ελήφθη μερικές εβδομάδες μετά την απόδοση επιμέλειας στους γονείς της Καρολάιν, κερδίζοντας τη «νομική μάχη» απέναντι στους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Ντέιβιντ Κράουτς: Οι αναμνήσεις μου με την Καρολάιν στην Αλόννησο με κράτησαν στα λογικά μου

Σε ό,τι αφορά την πώληση του σπιτιού στην Αλόννησο, ο Ντέιβιντ Κράουτς ανέφερε πως έλαβε την απόφαση «με μεγάλη λύπη», σημειώνοντας πως οι αναμνήσεις του από εκεί, από τον χρόνο που πέρασε με την κόρη του, τον κράτησαν «στα λογικά του» για ένα μεγάλο διάστημα μετά τον χαμό της.

«Είναι το σπίτι που έφερα την Καρολάιν όταν ήταν μωρό στην αγκαλιά μου», είπε. «Εκεί έμαθε να περπατά, να κάνει ποδήλατο και να γίνει μια όμορφη και ταλαντούχα κοπέλα».

Ο Guardian αναφέρεται και σε συνέντευξη του Ντέιβιντ Κράουτς τον περασμένο Ιανουάριο, με τον πατέρα της Καρολάιν (που έχει κινητικά προβλήματα και δεν έχει εμφανιστεί ποτέ δημοσίως), να είχε δηλώσει τότε στον ΑΝΤ1 πως η κόρη του είχε δολοφονηθεί από τον σύζυγό της λόγω της εμπλοκής του σε διακίνηση ναρκωτικών.

«Δυστυχώς, η μητέρα του Αναγνωστόπουλου δεν πιστεύει ότι ο γιος της σκότωσε την Καρολάιν»

«Δυστυχώς, η μητέρα του εξακολουθεί να μην πιστεύει πως ο γιος της σκότωσε την Καρολάιν» ανέφερε τότε, εξηγώντας γιατί είναι κρίσιμο η Λυδία να ζήσει μακριά από το περιβάλλον του πατέρα της.

Στο ρεπορτάζ του Guardian αναφέρεται, τέλος, πως η σύζυγος του Ντέιβιντ Κράουτς, Σούζαν, είναι ήδη με τη Λυδία στη Μανίλα, όπου το κορίτσι μεγαλώνει με τα ξαδέρφια της, ενώ ειδική μνεία γίνεται και στην απόφαση η σορός της 20χρονης Καρολάιν να εκταφεί και να μεταφερθεί στις Φιλιππίνες, σε ό,τι χαρακτηρίζεται ως η «τελευταία πράξη ενός δράματος που έχει στοιχειώσει την Ελλάδα».

Πηγή: iefimerida.gr