«Κάτω τα χέρια από τα παιδιά»: Μεγάλη συγκέντρωση για την 12χρονη από τον Κολωνό (vid)

Δυναμική συγκέντρωση υποστήριξης στην 12χρονη από τον Κολωνό 

«Κάτω τα χέρια από τα παιδιά»: Μεγάλη συγκέντρωση για την 12χρονη από τον Κολωνό (vid)

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την 12χρονη από τον Κολωνό, που έπεσε θύμα μαστροπείας και βιασμού πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα.

Με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά. Στεκόμαστε στο πλευρό της 12χρονης», πολίτες πραγματοποίησαν στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.

Την συγκέντρωση και την πορεία αλληλεγγύης οργάνωσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη, μια πρωτοβουλία για την στήριξη του θύματος και της οικογένειάς της.

Η πορεία ξεκίνησε από την οδό Σταδίου και κατευθύνθηκε στο Σύνταγμα και την Ερμού για να καταλήξει στο υπουργείο Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αρμόδια για την προστασία ανηλίκων, Γεωργία Αδειλίνη, έκανε παρέμβαση ζητώντας αυξημένη επιτήρηση της 12χρονης.

Η παρέμβαση της αρμόδιας αντιεισαγγελέως- με παραγγελία της στην Εισαγγελία Ανηλίκων της περιοχής όπου διαμένει η ανήλικη από τον Κολωνό- έγινε έπειτα από την καταγγελία των δικηγόρων της 12χρονης ότι η ανήλικη δέχθηκε επίθεση μέσα στο σπίτι της θείας της, όπου διαμένει.

Νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ. είχε εκδώσει ανακοίνωση για το ζήτημα αυτό, στην οποία μεταξύ άλλων σημείωνε πως το συγκεκριμένο σπίτι επιτηρείτο από περιπολίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά δεν φυλασσόταν μόνιμα, «λόγω μη υποβολής σχετικού αιτήματος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία».

Πηγή: lifo.gr