ΕΣΗΕΠΗΝ: Υβριστικός οίστρος Βαρουφάκη κατά δημοσιογράφου

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων (ΕΣΗΕΠΗN) εξέδωσε ανακοίνωση κατηγορώντας τον Γιάνη Βαρουφάκη για υβριστική επίθεση σε δημοσιογράφο κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης.

ΕΣΗΕΠΗΝ: Υβριστικός οίστρος Βαρουφάκη κατά δημοσιογράφου

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Με έκπληξη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών ανέγνωσε την ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 με την οποία επιχειρείται η στοχοποίηση του συναδέλφου Βασίλη Σπυριδάκη στον απόηχο της ραδιοφωνικής συνέντευξης που έδωσε ο γραμματέας του κόμματος κ. Γιάνης Βαρουφάκης.

Έκπληξη για δύο λόγους:

  • Πρώτον, ο κ. Βαρουφάκης προσωπικώς και το κόμμα του, δεν μας έχουν συνηθίσει σε επιθέσεις με αήθεις χαρακτηρισμούς που προσβάλλουν την επαγγελματική ακεραιότητα των συναδέλφων.
  • Δεύτερον, ο κ. Βαρουφάκης για δέκα και πλέον λεπτά συνομιλούσε με τον συνάδελφο σε κλίμα ευπρεπές, αλλά εξεμάνη μετά από ερώτησή σχετικώς με τη συμμετοχή του σε μνημόνια. Είναι προφανές ότι αρκούσε μια απάντηση, αυτή που ήθελε και εν τέλει έδωσε ο κ. Βαρουφάκης. Τα σχόλια όμως που διατύπωσε για τον συνάδελφο, ουδεμία σχέση είχαν με την απάντησή του.

Σημειωτέον ότι απαίτησε από τον δημοσιογράφο να του ζητήσει συγγνώμη, πράγμα που ο συνάδελφος έπραξε, αλλά αυτό δε στάθηκε ικανό να ανακόψει τον υβριστικό οίστρο του συνομιλητή του.

Πέραν όμως των όσων διημείφθησαν στον «αέρα», ακολούθησε και ανακοίνωση του κόμματος με την οποία επιχειρήθηκε η στοχοποίηση να λάβει χαρακτήρα γενικής απαξίας του συναδέλφου, ώστε να θιγεί η επαγγελματική του υπόληψη και σε όσους δεν είχαν ακούσει τη ραδιοφωνική συνέντευξη.

Νέα ήθη λοιπόν από ανθρώπους που κατά δήλωσή τους είναι υπέρ τη ελεύθερης έκφρασης, αλλά στην πράξη εφαρμόζουν μεθόδους και τακτικές αυτών που αποστρέφονται.

Και μια υπενθύμιση: Δεν υπάρχουν λάθος ερωτήσεις. Υπάρχουν μόνο λάθος απαντήσεις. Οι οποίες όταν συνοδεύονται από ανακοινώσεις εξελίσσονται σε κάκιστες συμπεριφορές».

Το ΜέΡΑ25 είχε αναφέρει τα εξής: «Το ΜέΡΑ25 καταγγέλει τον δημοσιογράφο του Radio Me, Βασίλη Σπυριδάκη ο οποίος σε σημερινή συνέντευξη με τον Γιάνη Βαρουφάκη επέμενε να παρουσιάζει τον επικεφαλής του «ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη» ως έναν πολιτικό «που υπηρέτησε τα μνημόνια». Παρά τις επανειλημμένες σαφείς τοποθετήσεις του Γιάνη Βαρουφάκη ο δημοσιογράφος επέλεξε να επιμένει στο συγκεκριμένο αφήγημα, το οποίο πράγματι είναι πολύ βολικό για τους αντιπάλους του ΟΧΙ αλλά είναι απόλυτα ψευδές».

naftemporiki.gr