Τραμπ μετά τη σύλληψή του: «Είμαι αθώος», δήλωσε για τις 34 κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν

Ο Ντόναλντ Τραμπ οδηγήθηκε στο δικαστήριο όπου του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για την υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς, με τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ να δηλώνει «αθώος».

Τραμπ μετά τη σύλληψή του: «Είμαι αθώος», δήλωσε για τις 34 κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν

Λίγο πριν από τις 21.30 ώρα Ελλάδας, ο Τραμπ μπήκε στο δικαστήριο αμίλητος, χωρίς να κάνει κάποια δήλωση προς τους δημοσιογράφους που περίμεναν έξω από τη δικαστική αίθουσα. Φορώντας σκούρο μπλε κοστούμι και κόκκινη γραβάτα, ο 76χρονος Τραμπ εμφανίστηκε ανέκφραστος κατά την άφιξή του και χαιρέτισε τους υποστηρικτές του υψώνοντας τη γροθιά του.

Η δίκη ξεκίνησε με τον μεγιστάνα των επιχειρήσεων να δηλώνει σε πρώτο βαθμό αθώος για τις 34 κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν περί παραποίησης επαγγελματικών εγγράφων.

Νωρίτερα, ο τέως πρόεδρος χαρακτήρισε «σουρεαλιστικό» το γεγονός ότι πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον του δικαστή Χουάν Μέρτσαν. Είναι ο πρώτος πρώην ή εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που βρίσκεται αντιμέτωπος με άσκηση ποινικής δίωξης για την υπόθεση της εξαγοράς της σιωπής της πορνοστάρ το 2016.

Αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος χωρίς εγγύηση και να κάνει δηλώσεις αργότερα, αφού επιστρέψει στη Φλόριντα.

Την ώρα, μάλιστα, που βρισκόταν καθ'οδόν προς το γραφείο του εισαγγελέα, ο Ντόναλντ Τραμπ προέβη σε μια ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, λέγοντας: «Κατευθύνομαι προς το Κάτω Μανχάταν, στο Δικαστικό Μέγαρο. Φαίνεται τόσο σουρεαλιστικό - ουάου, πρόκειται να με συλλάβουν. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό συμβαίνει στην Αμερική. MAGA!» χρησιμοποιώντας το αρκτικόλεξο MAGA (Make America Great Again) που έχει επικαλεστεί πολλάκις στο παρελθόν.

Χωρίς χειροπέδες ο Τραμπ -Έδωσε αποτυπώματα

Νωρίτερα, ο Τραμπ είχε αναχωρήσει από τον ουρανοξύστη του στη Νέα Υόρκη, τον «Trump Tower», για να μεταβεί στο δικαστήριο του Μανχάταν.

Ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου (2017-21), που φιλοδοξεί να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον το 2024, αναχώρησε γύρω στις 20.00 (ώρα Ελλάδας) από την κατοικία του στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν, για να μεταβεί στο δικαστικό μέγαρο, στο νότιο άκρο του νησιού.

Στο πλαίσιο της σύλληψης, ο Τραμπ αναμένεται να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στη δικαστική αίθουσα, σε μια ιστορική στιγμή για τις ΗΠΑ.

Οπαδοί του Τραμπ συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο του Μανχάταν
Εκατοντάδες υποστηρικτές και επικριτές του Ντόναλντ Τραμπ κατέκλυσαν τους δρόμους γύρω από το δικαστήριο του Μανχάταν. Περίπου 55.000 αστυνομικοί είναι σε επιφυλακή, ενώ έχουν αποκλειστεί οι δρόμοι γύρω από δικαστήριο του Μανχάταν. Παρ' όλα αυτά, οι υποστηρικτές του -αλλά και αρκετοί επικριτές- έχουν συγκεντρωθεί έξω από κτίριο, κρατώντας σημαίες και πανό υπέρ του Αμερικανού τέως προέδρου.

πηγή: iefimerida