Ντόναλντ Τραμπ: Ξεκίνησε προς τη Νέα Υόρκη με τους υποστηρικτές του στο πλευρό του

Ξεκίνησε το ταξίδι προς τη Νέα Υόρκη ο Τραμπ όπου θα του απαγγελθούν αύριο κατηγορίες

Ντόναλντ Τραμπ: Ξεκίνησε προς τη Νέα Υόρκη με τους υποστηρικτές του στο πλευρό του

Μια αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει τον Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε σήμερα από τη Φλόριντα με τελικό προορισμό τη Νέα Υόρκη, όπου ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ πρόκειται να εμφανιστεί αύριο Τρίτη ενώπιον δικαστηρίου για να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Στον δρόμο είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές του Τραμπ. «Είναι προσβολή […] Ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ο επόμενος πρόεδρός μας», φώναζαν κάποιοι από αυτούς, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς, που είναι πρώην αστυνομικός, προειδοποίησε σήμερα τους «ταραξίες» που ενδέχεται να πάνε αύριο στην πόλη του. «Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο και απλό: συγκρατηθείτε», είπε ο δήμαρχος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με την επικεφαλής της αστυνομίας, την Κίτσαντ Σιούελ.

Από την περασμένη Παρασκευή έχουν τεθεί σε επιφυλακή και οι 55.000 αστυνομικοί της Νέας Υόρκης, ενόψει της άφιξης του Τραμπ. Έχουν στηθεί μεταλλικοί φράχτες γύρω από τον Πύργο Τραμπ και έχουν αποκλειστεί δρόμοι γύρω από το δικαστήριο του Μανχάταν.

Λίγο νωρίτερα, ωστόσο, ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχουν συγκεκριμένες απειλές» που να σχετίζονται με την εμφάνιση του Τραμπ στο δικαστήριο.

Η Ρεπουμπλικανή βουλευτής Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν ανάρτησε χθες στο Twitter πρόσκληση προς τους υποστηρικτές του κόμματος να διαδηλώσουν μαζί της κοντά στο κτίριο του δικαστηρίου, λέγοντας «στόχος τους δεν είναι ο πρόεδρος Τραμπ, στόχος τους είμαστε εμείς, εκείνος απλώς βρίσκεται στη μέση».

Κάποιοι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ζητήσει να εκτελεστούν ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Άλβιν Μπραγκ και τα μέλη της Επιτροπής Ενόρκων που αποφάνθηκε ότι πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες στον Τραμπ, σύμφωνα με την οργάνωση Site Intelligence Group.

Ο Τραμπ θα εμφανιστεί στο δικαστήριο στις 14.15 ώρα Νέας Υόρκης (21.15 ώρα Ελλάδας) και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας από όπου θα κάνει μια δήλωση στις 20.15, τοπική ώρα (03.15 της Τετάρτης, ώρα Ελλάδας).