Μύκονος: Εισαγγελική έρευνα για παρανομίες και αυθαιρεσίες

Εντολή για εισαγγελική έρευνα για τις κραυγαλέες παρανομίες στην Μύκονο έδωσε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Καταγράφει συγκεκριμένες επιχειρήσεις που πρωτοστατούν σε "κραυγαλέα μνημεία οικοδομικής αυθαιρεσίας".

Μύκονος: Εισαγγελική έρευνα για παρανομίες και αυθαιρεσίες

Την διενέργεια εισαγγελικής έρευνας κατ’ απόλυτη προτεραιότητα και "με συχνές επισκέψεις επιτοπίως" ζητά ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος από τον Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου για την "θλιβερή εικόνα" με όργιο παρανομιών στην Μύκονο με "κραυγαλέα "μνημεία" οικοδομικής αυθαιρεσίας".

Με αφορμή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σε ξένα και εγχώρια ΜΜΕ, όπως αναφέρεται στην εντολή Ντογιάκου, μετά την επίθεση και τον άγριο ξυλοδαρμό που δέχθηκε ο αρχαιολόγος Μανώλης Ψαρρός ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διατάσσει την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα διενέργεια έρευνας για τις κραυγαλέες παρανομίες στην Μύκονο αναφέροντας στο έγγραφο του συγκεκριμένα περιστατικά τα οποία ζητά να ελεγχθούν άμεσα.

Αναφερόμενος σε "θλιβερή εικόνα που πρέπει να εκλείψει το συντομότερο" και σε επικρατούσα στο νησί "βαριά παραβατικότητα με καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου και μάλιστα με προκλητική παραβίαση των Νόμων σε όλους τους τομείς της επιχειρηματικής και οικονομικής δραστηριότητας", ο Εισαγγελέας τονίζει πως δεν είναι δυνατόν "ο κάθε αρμόδιος να παραβλέπει και να αδρανεί σε περιπτώσεις για τις οποίες η τοπική κοινωνία βοά".

Στην εντολή γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις που έχουν προβεί σε σωρεία παρανομιών. Στην παραγγελία του ο κ. Ντογιάκος αναφέρεται σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις καταγράφοντας και εκείνα για τα οποία "βοά" η κοινωνία της Μυκόνου.

Στο έγγραφο καταγράφεται γνωστό εστιατόριο- μπαρ στην Χώρα, όπου γίνονται οικοδομικές εργασίες παρά του σήματος διακοπής εργασιών. Καταγράφεται επίσης η περίπτωση γνωστού ξενοδοχείου της Χώρας όπου γίνονται παράνομες κατασκευές χωρίς καμία άδεια και αντίστοιχα ξενοδοχείου στον Πάνορμο όπου επίσης χωρίς άδεια γίνονται κατασκευές. Επίσης καταγράφονται οι παράνομες εργασίες κατασκευής ελικοδρομίου στην Φτελιά με πλήρως αποκλεισμένη την πρόσβαση στην παραλία λουομένων εκτός του καταστήματος. Γίνεται αναφορά επίσης, στην Ψαρρού όπου τα μπαρ έχουν ορθώσει, όπως αναφέρει ο κ. Ντογιάκος, ενιαίο τείχος που αποκλείει την πρόσβαση στην θάλασσα στους λουόμενους, σε αυθαίρετο, χωρίς καμία άδεια, κτίσμα μεταξύ της Ψαρρούς και του Paradise και τέλος στον Καφέ Κάβο όπου γίνονται παράνομες εκσκαφές σε περιοχή χαρακτηρισμένη ως "κόκκινη ζώνη" δηλαδή ζώνη απόλυτης προστασίας του περιβάλλοντος.

Τονίζει επίσης, ότι "είναι γνωστός σε όλους τοπικός εργολάβος ο οποίος συνδράμει ουσιαστικά στην ανέγερση παρανόμων κτισμάτων και εγκαταστάσεων, ημέρα και νύχτα, χωρίς όµως ούτε καν να “ενοχλείται” από οποιοδήποτε όργανο". Συνεχίζει δε "αλλά πώς είναι δυνατό να καταπολεμηθεί σοβαρά η εγκληματικότητα, όταν το ΑΤ Μυκόνου στερείται μονίμου Διοικητή και διοικείται από προσωρινούς Διοικητές οι οποίοι υπηρετούν εκ περιτροπής και εναλλάσσονται ανά 15ήμερο".

Ο κ. Ντογιάκος αναφέρει στον Εισαγγελέα Αιγαίου πως επιβάλλεται η διερεύνηση των σχετικών καταγγελιών για “τις αναφερόμενες περιπτώσεις” και για όσες αποκαλυφθούν “για την αποκατάσταση του τρωθέντος κύρους των κρατικών υπηρεσιών στο νησί αλλά και της συντεταγµένης Πολιτείας γενικότερα”.

Πηγή: news247.gr