Μόλις 45 κρατήσεις στην αυριανή επανεκκίνηση (3/4) των δρομολογίων Αθήνα – Θεσσαλονίκη (vid)

Αύριο, Δευτέρα 3/4 θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη

Μόλις 45 κρατήσεις στην αυριανή επανεκκίνηση (3/4) των δρομολογίων Αθήνα – Θεσσαλονίκη (vid)

«Μουδιασμένο» φαίνεται πως είναι το επιβατικό κοινό εν όψει της αυριανής επανεκκίνησης των δρομολογίων Αθήνα – Θεσσαλονίκη του ελληνικού σιδηρόδρομου.

Ο υπουργός Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης μαζί με στελέχη του ΟΣΕ και της Hellenic Train, για συμβολικούς λόγους θα ταξιδέψουν στο πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας του Intercity.

Τίποτα δεν θυμίζει όμως τις παλαιότερες ημέρες κινητικότητας στον σιδηρόδρομο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες για το αυριανό δρομολόγιο έχουν γίνει μόλις 45 κρατήσεις από τα 320 διαθέσιμα εισιτήρια.

Ειδικότερα υπάρχουν κρατήσεις για μόλις πέντε θέσεις από τις 80 διαθέσιμες στο δεύτερο βαγόνι, ενώ στο τρίτο 10. Στο τέταρτο βαγόνι μένουν κενές 64 από τις 80 θέσεις ενώ στο τέταρτο 69.

Τι αλλάζει στη λειτουργία

Το πολύνεκρο δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου άλλαξε και τους όρους του ταξιδιού.

Πριν υπήρχε στο τρένο ένας μηχανοδηγός. Τώρα σε κάθε αμαξοστοιχία του Intercity θα βρίσκονται 2 μηχανοδηγοί και ένας συνοδός. Το όριο ταχύτητας πριν ήταν τα 160 χιλιόμετρα, ενώ τώρα θα είναι τα 100.

Η διάρκεια της διαδρομής Αθήνα – Θεσσαλονίκη αγγίζει τις 05:30 ώρες, όσο δηλαδή κάνει και το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, με το εισιτήριο εάν το βγάλει κάποιος στα εκδοτήρια να κοστίζει 42 ευρώ, 1 ευρώ λιγότερο δηλαδή από το τρένο.

Πηγή: in.gr