Πειραιάς: Υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε σε χρωματοπωλείο

Περιορίστηκε η φωτιά που ξέσπασε σε χρωματοπωλείο στον Πειραιά.

Πειραιάς: Υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε σε χρωματοπωλείο

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το πρωί της Κυριακής εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε κατάστημα με χρώματα στον Πειραιά, επί της οδού Δημητρίου Γούναρη 31, στο ισόγειο πολυκατοικίας, όπου στεγάζονται γραφεία. Την τελευταία ώρα ωστόσο, η φωτιά είναι έχει περιοριστεί στο ισόγειο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε ισόγειο μαγαζί με χρώματα, τα υλικά του οποίου είναι πολύ εύφλεκτα. Από την φωτιά δεν κινδύνευσαν άτομα και στο σημείο επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα.

Αυτή τη στιγμή η φωτιά έχει περιοριστεί, με τους πυροσβέστες ακόμη να επιχειρούν με μπουκάλες οξυγόνου, καθώς ακόμα υπάρχει κίνδυνος εξαιτίας των εύφλεκτων υλικών, για τυχόν αναζωπύρωση.

Το κατάστημα με τα χρώματα που πήρε φωτιά μάλιστα, δεν λειτουργεί τα τελευταία 7 χρόνια, ωστόσο τα ευέλικτα υλικά παρέμεναν μέσα σε αυτό όλα αυτά τα χρόνια.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά από την πλευρά του καταγγέλλει την έλλειψη μέτρων ασφαλείας και την ακαταλληλότητα του συγκεκριμένου κτηρίου στο οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά. Κάτι που είχε ξανασυμβεί και στο παρελθόν.

Η ανακοίνωση: «Σήμερα το πρωί (Κυριακή 2.4.2023) εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην πολυκατοικία στην οποία στεγάζεται, μεταξύ άλλων γραφείων, υπηρεσιών και εμπορικών καταστημάτων το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, επί της οδού Δημητρίου Γούναρη αρ. 31-33 στον Πειραιά.

Η φωτιά φαίνεται να ξέσπασε σε ευρισκόμενο εντός στοάς ισόγειο κατάστημα πώλησης χρωμάτων της παραπάνω πολυκατοικίας, δηλαδή σε χώρο όπου αποθηκεύονται άκρως εύφλεκτα υλικά. Δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας έσπευσαν στο σημείο και εξακολουθούν να επιχειρούν, ώστε να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο και να μη επεκταθεί στα άνωθεν του ισογείου και στα πέριξ της πολυκατοικίας διαμερίσματα. Ωστόσο, τοξικές αναθυμιάσεις και πυκνοί καπνοί έχουν γεμίσει τους λοιπούς χώρους του κτιρίου, καθιστώντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Επισημαίνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που το συγκεκριμένο κτίριο παραδίδεται στις φλόγες (η πρώτη ήταν κατά τη δεκαετία του 1980) και ότι προ τριών μηνών περίπου είχε σημειωθεί διάρρηξη του κτιρίου, κατά την οποία παραβιάσθηκαν 7 πόρτες γραφείων, μεταξύ των οποίων το αρχείο του Δικαστηρίου, το computer room και γραφεία Προέδρων, ενώ εκλάπησαν, μεταξύ άλλων, υπηρεσιακοί υπολογιστές που ανήκουν σε δικαστές και πιθανόν περιέχουν αρχεία που σχετίζονται με εκκρεμείς υποθέσεις».

Πηγή: ertnews.gr