Ουάσινγκτον σε Αμερικανούς πολίτες: «Όσοι είστε στη Ρωσία φύγετε αμέσως»

Η απάντηση των ΗΠΑ στην σύλληψη του Αμερικανού δημοσιογράφου 

Ουάσινγκτον σε Αμερικανούς πολίτες: «Όσοι είστε στη Ρωσία φύγετε αμέσως»

Σύσταση στους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στη Ρωσία, ενώ όσοι διαμένουν ή ταξιδεύουν αυτήν τη στιγμή εκεί, θα πρέπει να «αναχωρήσουν αμέσως» έκανε την Πέμπτη 30 Μαρτίου το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η σύσταση έρχεται μετά την σύλληψη του Αμερικανού δημοσιογράφου της Wall Street Journal, Έβαν Γκερσκόβιτς, από τις ρωσικές αρχές με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της Ουάσιγκτον.

«Θέλω να επαναλάβω ότι οι Αμερικάνοι πρέπει να δώσουν προσοχή στην προειδοποίηση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, να μην ταξιδέψουν στην Ρωσία. Οι Αμερικανοί πολίτες που διαμένουν η ταξιδεύουν στη Ρωσία θα πρέπει να αναχωρήσουν αμέσως, όπως συνεχίζει να συμβουλεύει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι «βαθιά ανήσυχη» αναφορικά με την σύλληψη του δημοσιογράφου της Wall Street Journal, Έβαν Γκερσκόβιτς, δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, καταδικάζοντας τη σύλληψη.

Το βράδυ της Τετάρτης 29 Μαρτίου, αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μίλησαν με τον εργοδότη του κ. Γκέρσκοβιτς, τη Wall Street Journal. Η Διοίκηση έχει επικοινωνήσει και με την οικογένειά του. Επιπλέον το Στέιτ Ντιπάρτμεντ βρίσκεται σε άμεση επαφή με τη ρωσική κυβέρνηση για αυτό το θέμα, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας να του παρασχεθεί προξενική προστασία» ανέφερε, μεταξύ άλλων η Καρίν Ζαν-Πιερ, στη δήλωσή της.

Πηγή: Cnn.gr