Τρένα: Στις 3 Απριλίου επιστρέφει το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Στις «ράγες» μπαίνει ξανά το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, ενώ πραγματοποιήθηκαν και τα πρώτα δρομολόγια εμπορικών τρένων.

Τρένα: Στις 3 Απριλίου επιστρέφει το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Στις ράγες μπήκαν το βράδυ της Τετάρτης (29/3) οι πρώτες εμπορικές αμαξοστοιχίες της Hellenic Train από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη (και το αντίστροφο), έναν μήνα μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Παράλληλα, με βάση τον νέο προγραμματισμό, τη Δευτέρα 3 Απριλίου αναμένεται να επανεκκινήσουν τα δρομολόγια με το επιβατικό τρένο Intercity από Αθήνα για Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο σχεδιασμός του ΟΣΕ έχει ως εξής:

  • Από το Σάββατο 1 Απριλίου θα είναι σε λειτουργία οι αμαξοστοιχίες για το δρομολόγιο Aθήνα – Παλαιοφάρσαλος και θα δρομολογηθούν οι τοπικές αμαξοστοιχίες Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα.
  • Στις 3 Απριλίου θα κυκλοφορήσουν οι επιβατικές αμαξοστοιχίες στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη (ένα ζεύγος δρομολογίων) και οι εμπορικές αμαξοστοιχίες στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Στρυμώνας – Προμαχώνας.
  • Στις 5 Απριλίου θα κυκλοφορήσουν οι αμαξοστοιχίες Λειανοκλάδι – Στυλίδα και Αθήνα – Λειανοκλάδι.
  • Για τις 10 Απριλίου προγραμματίζονται τα δρομολόγια στον άξονα Λάρισα-Βόλος.

Οι πρώτες εμπορικές αμαξοστοιχίες

Ο ήχος του τρένου ακούστηκε ξανά, καθώς ξεκίνησαν τα πρώτα εμπορικά δρομολόγια της Hellenic Train μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Στις 21:45 της Τετάρτη (29/3) ξεκίνησε το τρένο από Θεσσαλονίκη προς Θριάσιο και στις 22:20 ξεκίνησε η αμαξοστοιχία από Αθήνα, η οποία έφτασε στο σημείο διαλογής του ΟΣΕ στα Διαβατά, γύρω στις 07:30 της Πέμπτης. Το δεύτερο αυτό τρένο μετέφερε σωλήνες και αποτελείτο από περίπου 20 βαγόνια.

Η επανεκκίνηση των εμπορευματικών δρομολογίων της εταιρείας έρχεται μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΟΣΕ και της Hellenic Train για τα μέτρα ασφαλείας στον σιδηρόδρομο.

Στις συζητήσεις εξετάστηκαν τα συστήματα επικοινωνιών στις σήραγγες των Τεμπών και του Πλαταμώνα και αποφασίστηκε η τοποθέτηση πομπών σε συγκεκριμένα σημεία προς την Ειδομένη, καθώς και η φύλαξη των διαβάσεων προς την Ειδομένη.

Πηγές: kathimerini.gr, ΕΡΤ