Τραγωδία στα Τέμπη - Γενηδούνιας: «Αμαξοστοιχίες κυκλοφορούν χωρίς προσωπικό συνοδείας από το 1991»

Σε νέες αποκαλύψεις σχετικά με τις ελλείψεις ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας προχώρησε ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), Κώστας Γενηδούνιας.

Τραγωδία στα Τέμπη - Γενηδούνιας: «Αμαξοστοιχίες κυκλοφορούν χωρίς προσωπικό συνοδείας από το 1991»

Για σοβαρές ελλείψεις ασφαλείας, οι οποίες κρατούν εδώ και πάνω από 30 χρόνια έκανε λόγο με νέα αποκαλυπτική του ανάρτηση ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), Κώστας Γενηδούνιας. αναφορικά με το δυστύχημα των Τεμπών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γενηδούνιας δημοσίευσε έγγραφο από το 1992 που αναφέρει πως η διεξαγωγή κυκλοφορίας σε αμαξοστοιχίες γίνεται χωρίς προσωπικό συνοδείας, αναφέροντας ο ίδιος:

"Από το 1991 κυκλοφορούν αμαξοστοιχίες χωρίς προσωπικό συνοδείας. Από το 2004 ο Προαστιακός προς Αεροδρόμιο δεν έχει προσωπικό συνοδείας. Το 2023 κάποιοι συνταξιούχοι εξυβρίζουν νεκρούς για να δικαιολογήσουν την μη λειτουργία συστημάτων ασφαλείας στην Ελλάδα και για να αποπροσανατολίσουν για τις ευθύνες που προκύπτουν για την σιδηροδρομική τραγωδία, αναφερόμενοι σε δήθεν "δικλείδες ασφαλείας" που έχουν καταργηθεί δεκαετίες τώρα. Σήμερα εξυβρίζουν νεκρούς, "τιμωρήθηκαν" είπαν. Μονόδρομος η προσφυγή στην δικαιοσύνη".

Πηγή: news247.gr