Ακυρώθηκε η επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου στη Γαλλία

Ματαιώθηκε η επίσκεψη του Βασιλιά Καρόλου στη Γαλλία λόγω των ταραχών στη χώρα. Τα συνδικάτα κάλεσαν σε νέες διαδηλώσεις την ερχόμενη Τρίτη, οι οποίες θα συνέπιπταν χρονικά με την κρατική επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου Γ’ στη χώρα.

Ακυρώθηκε η επίσκεψη του βασιλιά Καρόλου στη Γαλλία

Η απόφαση ήταν κοινή μετά από τηλεφωνική συνομιλία του Μακρόν με τον Κάρολο. Σε μετέπειτα χρόνο θα τον υποδεχτεί σε συνθήκες που αρμόζουν στη σχέση φιλίας των δύο.

"Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας (ενάντια στο σχέδιο μεταρρύθμισης) και η επίσκεψη αυτή θα είναι στο στόχαστρό μας", προειδοποιούσαν νωρίτερα ο Ματιέ Ομπρί (Γενική Συνομοσπονδία Εργατών) και ο Ιβάν Φορ του συνδικάτου Force Ouvriere μιλώντας στην εφημερίδα Sud-Ouest αυτή την εβδομάδα.

"Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο βασιλιάς δεν θα μπορέσει να πάρει το τραμ" στο Μπορντό όπως σχεδίαζε, προέβλεψε επίσης ο Πασκάλ Μεσγκενό, εκπρόσωπος του συνδικάτου CFTC στην αρχή μεταφορών Transports Bordeaux Métropole (TBM). Κάτι που τελικά επιβεβαιώθηκε από τις εξελίξεις.

Ο Κάρολος ήταν να πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη ως βασιλιάς στο εξωτερικό από τις 26 έως τις 29 Μαρτίου και το ταξίδι θα περιελάμβανε δείπνο στο Ανάκτορο των Βερσαλλιών, επίσκεψη στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι, ομιλία στη Γερουσία, και βόλτα με τραμ στην πόλη του Μπορντό.

πηγή: news247.gr