Λογαριασμοί ρεύματος: Στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση τον Απρίλιο

Τις επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος για το μήνα Απρίλιο ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Λογαριασμοί ρεύματος: Στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα η επιδότηση τον Απρίλιο

Νέο "ψαλίδι" προβλέπεται στις επιδοτήσεις καθώς υπάρχει αποκλιμάκωση τιμών που πλέον προσεγγίζουν τα επίπεδα που έχει περιγράψει ως επιθυμητά η κυβέρνηση.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε τις επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος για το μήνα Απρίλιο.

Ήδη με βάση την τιμή - στόχο που είναι στα 16 λεπτά περίπου αναμένεται και νέος περιορισμός στις δαπάνες στήριξης.

"Είναι αλήθεια πως οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε καθοδική πορεία, είπε αρχικά ο Υπουργός και ανέφερε για τον μήνα Απρίλιο:

"Για την επιδότηση ηλεκτρικής ενέργειας σε οικιακά τιμολόγια, για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες η επιδότηση θα είναι 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Αυτή η κατηγορία αφορά το 90% των νοικοκυριών.

Την ίδια επιδότηση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 κιλοβατώρες υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή.

Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο, η επιδότηση ανέρχεται σε 54 ευρώ ανά μεγαβατώρα, απορροφώντας έτσι το σύνολο σχεδόν της αύξησης.

Για τους αγρότες ανέρχεται στα 15 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Η αξία της επιδότησης του ρεύματος για νοικοκυριά και αγρότες ανέρχεται στα 24,4 εκ. ευρώ".