Στη φυλακή 55χρονη που παρίστανε τη διευθύντρια ΣΔΟΕ και υποσχόταν διορισμούς στην Εφορία

Σε εξαετή κάθειρξη καταδικάστηκε στη Θεσσαλονίκη η 55χρονη, που παρίστανε τη διευθύντρια του ΣΔΟΕ και επικαλούμενη «υψηλές» διασυνδέσεις υποσχόταν, με το αζημίωτο, διορισμούς στην Εφορία!

Στη φυλακή 55χρονη που παρίστανε τη διευθύντρια ΣΔΟΕ και υποσχόταν διορισμούς στην Εφορία

Η 55χρονη «διευθύντρια» ΣΔΟΕ κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Κρίθηκε ένοχη για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε 18 περιπτώσεις, τη διετία 2020-2021. Το ύψος της απάτης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, προσδιορίστηκε σε 184.000 ευρώ.

Εντοπίζοντας τα θύματά της μέσα από ευκαιριακές γνωριμίες και με «δέλεαρ» τον υποτιθέμενο διορισμό, η 55χρονη ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά για διαδικαστικά έξοδα και προσωπική αμοιβή.

Εκτός από τους άμεσα ενδιαφερόμενους – πολλοί εξ αυτών άνεργοι δίχως τα τυπικά προσόντα για τη θέση που «έταζε»προσέγγιζε και τους γονείς τους, ενώ σε μία μόνο περίπτωση φέρεται να απέσπασε από θύμα 60.000 ευρώ.

Θεσσαλονίκη: Η αντίστροφη μέτρηση για την 55χρονη απατεώνισσα

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ενδιαφερόμενος που πλήρωσε αδρά την 55χρονη, διαπίστωσε ότι η υπόθεσή του δεν προχωράει, οπότε απευθύνθηκε στην αστυνομία. Ακολούθησαν κι άλλες καταγγελίες με συνέπεια η 55χρονη να βρεθεί κατηγορούμενη και να προφυλακιστεί μετά την απολογία της στον ανακριτή.

Ένα – ένα τα θύματα κατέθεσαν στο δικαστήριο περιγράφοντας την προσωπική τους περιπέτεια. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση πρώην υπαλλήλου σε γραφείο τελετών που πείστηκε από τα λεγόμενά της κατηγορούμενης. Η ίδια απολογήθηκε στο δικαστήριο ότι ζητούσε δανεικά λόγω προσωπικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε και πως σε ορισμένες περιπτώσεις επέστρεψε τα χρήματα.

Μετά την καταδίκη της οδηγήθηκε στις φυλακές, καθώς η έφεσή της αποφασίστηκε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsit.gr