Ανυποχώρητος ο Μακρόν: «Ούτε διάλυση της Βουλής, ούτε ανασχηματισμός, ούτε δημοψήφισμα»

Καμία υποχώρηση δεν σκοπεύει να κάνει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, όπως δήλωσε την Τρίτη (21/3) στο πλαίσιο συνάντησης των υπουργών της κυβέρνησής του.

Ανυποχώρητος ο Μακρόν: «Ούτε διάλυση της Βουλής, ούτε ανασχηματισμός, ούτε δημοψήφισμα»

Παρά τις σφοδρότατες αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει στην Γαλλική κοινωνία δεν προτίθεται ούτε να διαλύσει την Εθνοσυνέλευση, ούτε να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του.

«Ούτε διάλυση, ούτε ανασχηματισμός, ούτε δημοψήφισμα», είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει ο Γάλλος πρόεδρος, μην αφήνοντας περιθώριο για καμία συνδιαλλαγή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έναν από τους συμμετέχοντες στη συνάντηση των υπουργών της κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Γαλλίας ζήτησε από το κυβερνητικό στρατόπεδο την παρουσίαση εντός «δύο ή τριών εβδομάδων το πολύ» «προτάσεων για την αλλαγή της μεθόδου και της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων».

Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι, ο Εμανουέλ Μακρόν θέλει «σαφή σχέδια στο πλαίσιο μίας σαφούς ατζέντας», προκειμένου να αποφευχθεί «η επανάληψη της αμφισβήτησης της νομιμότητας ενός νομοθετικού κειμένου».

Σημειώνεται ότι, ο Μακρόν αναμένεται να δώσει αργότερα την Τρίτη (21/3) τηλεοπτική συνέντευξη, στην οποία θα τοποθετηθεί επί των τεκτενόμενων που έχουν κάνει τη Γαλλία να φλέγεται.

Μεταξύ άλλων, ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε μεταρρυθμίσεις «με λιγότερους νόμους και περισσότερες ρυθμίσεις όταν δεν εξασφαλίζεται απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση», εξήγησε η πηγή του προεδρικού στρατοπέδου.

Πηγή: cnn.gr