Καρέ - καρέ η αναχαίτιση αμερικανικών βομβαρδιστικών από ρωσικό SU-35 πάνω από τη Βαλτική (pic-vid)

Βίντεο ντοκουμέντο  που έχει δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο δείχνει την αναχαίτιση ενός ζεύγος αμερικανικών πυρηνικών βομβαρδιστικών από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος SU-35 πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα την Δευτέρα (20/3).

Καρέ - καρέ η αναχαίτιση αμερικανικών βομβαρδιστικών από ρωσικό SU-35 πάνω από τη Βαλτική (pic-vid)

Σημειώνεται ότι, νωρίτερα την Τρίτη (21/3) το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ένα SU-35 αναχαίτισε δυο βομβαρδιστικά B-52 που πετούσαν προς την κατεύθυνση των ρωσικών συνόρων, αλλά επέστρεψε στη βάση του αφού απομακρύνθηκαν.

Στο βίντεο, που φέρεται ότι τραβήχτηκε από το Su-35 έδειχνε το ένα από τα δύο αμερικανικά αεροσκάφη να ίπταται πάνω από τα σύννεφα. Νωρίτερα, τα δύο αμερικανικά αεροσκάφη εθεάθησαν να συνοδεύονται από πολωνικά μαχητικά αεροσκάφη, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Όπως ανέφερε το υπουργείο στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram για το περιστατικό:

«Στις 20 Μαρτίου, οι εγκαταστάσεις ραντάρ των δυνάμεων αεράμυνας της δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας που εκτελούσαν υπηρεσία πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα εντόπισαν δύο εναέριους στόχους που πετούσαν προς την κατεύθυνση των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι στόχοι ήταν στρατηγικά βομβαρδιστικά B52H της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας.

Σημειώνεται ότι, η Ρωσία δήλωσε ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-35 απογειώθηκε για να αποτρέψει την παραβίαση των συνόρων και πρόσθεσε: «Αφού το ξένο στρατιωτικό αεροσκάφος απομακρύνθηκε από τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το ρωσικό μαχητικό επέστρεψε στο αεροδρόμιο της βάσης του».

Το υπουργείο δήλωσε ότι η πτήση του Su-35 ήταν αυστηρά σύμφωνη με τους διεθνείς κανόνες χρήσης του εναέριου χώρου.

Η εξέλιξη αυτή ακολούθησε τη συντριβή ενός αμερικανικού στρατιωτικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους επιτήρησης στη Μαύρη Θάλασσα στις 14 Μαρτίου, αφού αναχαιτίστηκε από ρωσικά αεροσκάφη.

Πηγή: cnn.gr