Ανδρέας Πάτσης: Ποινική δίωξη για δύο πλημμελήματα για τα Πόθεν Έσχες και τις εταιρείες

Αντιμέτωπος με δυο αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ανδρέας Πάτσης, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο βρέθηκε στο επίκεντρο με αφορμή καταγγελίες ότι ως δικηγόρος αναλάμβανε κρατικές δουλειές με απευθείας αναθέσεις και αγόραζε "κόκκινα δάνεια".

Ανδρέας Πάτσης: Ποινική δίωξη για δύο πλημμελήματα για τα Πόθεν Έσχες και τις εταιρείες

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών σε βάρος του ανεξάρτητου βουλευτή Ανδρέα Πάτση για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των τεσσάρων τελευταίων ετών.

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος του μέχρι πρότινος βουλευτή της ΝΔ αφορούν τα αδικήματα της ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης καθώς και της συμμετοχής σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή αυτοπροσώπως και δια παρένθετου προσώπου κατ’εξακολούθηση.

Η δίωξη στρέφεται και κατά την πρώην και της νυν συζύγου του βουλευτή.

Η μεν νυν σύζυγος κατηγορείται πλέον για συνέργεια σε συμμετοχή σε αλλοδαπή εταιρεία δια παρένθετου προσώπου ενώ η πρώην σύζυγος του κ. Πάτση είναι αντιμέτωπη με κατηγορία για ανακριβή και ελλιπή δήλωση πόθεν έσχες του υπόχρεου συζύγου.

Τι αναφέρει η δικογραφία

Η δικογραφία φέρεται να αφορά το διάστημα από 17 Ιουλίου 2019 έως και τις 25 Φεβρουαρίου 2022 και σε αυτή αναφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο Ανδρέας Πάτσης:

1)Το 2019, με ημερομηνία οριστικοποίησης της δήλωσης 20.7.21 και ημερομηνία αναφοράς 17.7.2019, στα δηλωθέντα ακίνητα, δεν καταχώρησε πισίνα 28 τμ επ’ ονόματι της τότε συζύγου του σε ακίνητο στη Νέα Πεντέλη. Επίσης ότι ανέγραψε ως έκταση σε δικό του αγροτεμάχιο στο Λουτράκι αντί των 4029 τμ που αναγράφονται στο συμβόλαιο γονικής παροχής, μικρότερο εμβαδόν 2.635 τμ,

2) Στη δήλωση 2021, ανέγραψε εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του ύψους 15.149 ευρώ αντί 37.694 ευρώ.

3) Σε 8 δανειακές υποχρεώσεις δικηγορικής εταιρείας του, από τράπεζα εξωτερικού ανέγραψε λανθασμένο ποσό και επιπλέον παρέλειψε να προσκομίσει βεβαίωση για τις υπόλοιπες οφειλές ποσού 70.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία της συμμετοχής σε αλλοδαπή εταιρεία, του αποδίδεται ότι δεν δήλωσε ότι συμμετείχε αυτοπροσώπως ή δια παρένθετου στο κεφάλαιο συνολικά τριών εταιρειών στην Κύπρο ενώ η νυν σύζυγος του δεν δήλωσε συμμετοχή σε εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Την υπόθεση θα αναλάβει Εφέτης Εδικός Ανακριτής που θα οριστεί από την Ολομέλεια Εφετών, προκειμένου να διενεργήσει την κύρια ανάκριση.

πηγή: news247.gr