Ιατροδικαστής Καμπανού: «Αυτά που θα πω δεν είναι για να τα ακούσει μια μάνα»

«Αυτά που θα πω είναι πολύ σκληρά. Δεν είναι για να τα ακούσει μια μάνα» είπε από το βήμα της μάρτυρα η Λήδα - Καλλιόπη Κοβάτση, η οποία διενήργησε τη νεκροψία - νεκροτομή στη σορό του 19χρονου Άλκη Καμπανού ξεκινώντας την κατάθεσή της, λίγο πριν τις 12:00 τη Δευτέρα (20/3).

Ιατροδικαστής Καμπανού: «Αυτά που θα πω δεν είναι για να τα ακούσει μια μάνα»

Ειδικότερα, η ιατροδικαστής και διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ ήταν εκείνη, η οποία υπέγραψε και το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης που περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Στην έκθεση αυτή ο θάνατος του Άλκη αποδίδεται σε συνδυασμό κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων και τραυμάτων από αιχμηρά αντικείμενα στα κάτω άκρα, σύμφωνα με το GRTIMES.

«Δεν είναι για να τα ακούσει μια μάνα»

Προτού όμως ξεκινήσει την κατάθεσή της, η μάρτυρας, σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τους γονείς του θύματος προειδοποίησε πως «ως μητέρα, συμβουλεύω τους γονείς να βγουν εκτός αίθουσας».

Έτσι, άμεσα οι γονείς του 19χρονου εξήλθαν της αιθούσης, με τους συνηγόρους υπεράσπισης να αντιδρούν στο σχόλιο αυτό.

Η κατάθεση της μάρτυρα

«Ο Άλκης έφερε πολλαπλά τραύματα από νύσσοντα, τέμνοντα και θλώντα όργανα, στην κεφαλή, στα κάτω και άνω άκρα -αμυντικά.

Στο κεφάλι, η εσωτερική εικόνα δεν συνάδει με την εξωτερική. Από έξω δεν φαινόταν ότι ήταν σοβαρή η κατάσταση. Μέσα διακρίναμε δύο κατάγματα και έντονο εγκεφαλικό οίδημα που επέφερε αιμορραγία. Προήλθαν από τα χτυπήματα. Το τραύμα από πίσω στο κεφάλι μπορεί να προκλήθηκε είτε από πτώση είτε από τα χτυπήματα.

Κατά τη νεκροψία- νεκροτομή του 19χρονου, εντοπίστηκαν: έναν τραύμα –στον δεξιό μηρό που προκλήθηκε από νύσσον και τέμνον όργανο- διαμέτρου ενός εκατοστού και βάθους 9 εκατοστών.

Έχει τρώσει τη μηριαία αρτηρία και έχει προκαλέσει μαζική αιμορραγία», ανέφερε και ταυτόχρονα επέδειξε και σχετικές φωτογραφίες από τη σορό.

Συμπλήρωσε, δε, ότι, διακριβώθηκαν δύο τραύματα στον αριστερό μηρό – δια νύσσοντος και τέμνοντος οργάνου- μήκους 4 εκατοστών, ενώ όπως σημείωσε:

«Από μόνα τους δεν θα μπορούσαν να επιφέρουν θάνατο. Το ένα είναι συμβατό με το μαχαίρι κάραμπιτ.

Δεν μπορώ να αποκλείσω το άλλο να προήλθε από δρεπάνι. Δεν ήταν πλήρες τραύμα από δρεπάνι. Μόνο αν μπήκε λίγο η λάμα» διευκρίνησε αναφορικά με τη συμβατότητα των τραυμάτων με τα κατασχεθεντα όπλα.

«Ιατρικά δεν μπορώ να απαντήσω για το ποιο τραύμα επέφερε το θάνατο. Ήταν πολυτραυματιας».

Αναφορικά, δε, με το εάν το θύμα μπορούσε να επιβιώσει με έγκαιρη επέμβαση, η μάρτυρας απάντησε:

«Ακόμη και έξω από νοσοκομείο να γινόταν το περιστατικό δεν θα επιβίωνε.

Γιατί το τραύμα στο κεφάλι εξωτερικά δεν φαινόταν ότι ήταν τόσο σοβαρό. Γι’ αυτό μίλησα για συνδυασμό τραυμάτων.

Στο σώμα υπήρχαν τρία διαφορετικά τραύματα από τέμνοντα και νύσσοντα όργανα και δύο από διαφορετικά θλώντα όργανα».

Πηγή: Cnn.gr