Sell off στις τραπεζικές μετοχές παρά την παρέμβαση για τη Silicon Valley Bank (vid)

Τα χρηματιστηριακά ταμπλό ανά την Ευρώπη δείχνουν βαθύ κόκκινο με τις μετοχές των τραπεζών να δέχονται σφυροκόπημα.

Sell off στις τραπεζικές μετοχές παρά την παρέμβαση για τη Silicon Valley Bank (vid)

Όσοι πίστευαν ότι η παρέμβαση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών και της Federal Reserve για εγγύηση του συνόλου των καταθέσεων στις χρεοκοπημένες Silicon Valley Bank και Signature θα ήταν αρκετή να επαναφέρει την ηρεμία στις αγορές, διαψεύδονται. Τα χρηματιστηριακά ταμπλό ανά την Ευρώπη δείχνουν βαθύ κόκκινο με τις μετοχές των τραπεζών να δέχονται σφυροκόπημα. Βαρύτατο είναι το κλίμα και στην Αθήνα με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί περισσότερο από 2,7% και τον τραπεζικό κλάδο να καταγράφει απώλειες 4,4% λίγο μετά στις 12:00.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει πτώση 2,4% και ο τραπεζικός Stoxx Bank υποχωρεί 4,4%, ύστερα από απώλειες 3,8%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση σε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις από τα τέλη Φεβρουαρίου 2022, όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

Η ελβετική Credit Suisse κάνει βουτιά 7,8% και η γερμανική Commerzbank ακολουθεί με απώλειες 7,5%. Η HSBC που ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει έναντι του συμβολικού ποσού της μίας λίρας την SVB UK, βλέπει τη μετοχή της να υποχωρεί 2,6%.

Το κύμα ρευστοποιήσεων σαρώνει όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 2,3%, ο Dax στη Φραγκφούρτη και ο CAC 40 στο Παρίσι καταγράφουν πτώση της τάξης του 2,7% και ο FTSE MIB στο Μιλάνο βυθίζεται στο -4,3%. Νωρίς το πρωί και είχαμε πιέσεις και στα ασιατικά χρηματιστήρια με τον τραπεζικό δείκτη στο Χρηματιστήριο του Τόκιο να κάνει βουτιά 4%.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών η Attica Bank υποχωρεί σχεδόν 10%, ενώ απώλειες άνω του 4% παρουσιάζουν οι μετοχές των EΤΕ, Eurobank, Alpha Bank και Τράπεζας Πειραιώς.

Πηγή: naftemporiki.gr