Πλεύρης για Τέμπη: «Δεκατρείς νοσηλεύονται ακόμη σε νοσοκομεία - Οι 7 σε ΜΕΘ»

Τα στοιχεία για τις νοσηλείες των ασθενών έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη (8/3) ο υπουργός Υγείας, ενημερώνοντας την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Πλεύρης για Τέμπη: «Δεκατρείς νοσηλεύονται ακόμη σε νοσοκομεία - Οι 7 σε ΜΕΘ»

Εξιτήριο έλαβαν 7 άτομα την Τετάρτη, που νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και παραμένουν σε νοσηλεία ακόμη 13 τραυματίες, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

«Στα νοσοκομεία μας νοσηλεύθηκαν άνω των 80 επιβατών που επέβαιναν στο μοιραίο τρένο στα Τέμπη. Αυτή την στιγμή, νοσηλεύονται 13 τραυματίες εκ των οποίων οι 7 είναι σε ΜΕΘ και εξ αυτών οι 4 παραμένουν διασωληνωμένοι» ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ενημερώνοντας την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο υπουργός, παράλληλα ευχαρίστησε στο προσωπικό του ΕΚΑΒ και τους διασώστες που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος όπως και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων της Λάρισας, της Κατερίνης αλλά και της Θεσσαλονίκης, που όπως σημείωσε, «λειτούργησαν με αλτρουισμό και αυταπάρνηση προσέφεραν τις υπηρεσίες τους».

Στο σημείο, ανέφερε ο κ. Πλεύρης, «από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε βρέθηκαν πάνω από 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ήταν πάνω στην αλλαγή της βάρδιας και όλο το προσωπικό παρέμεινε, λειτουργώντας με πλήρη αυταπάρνηση κάτι που όλοι συμφωνούμε ότι διακρίνει όλο το προσωπικό του ΕΣΥ».

Επισήμανε επίσης ότι ο διοικητής της ΥΠΕ άμεσα έθεσε σε έκτακτη εφημερία το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που δεν ήταν σε εφημερία, «πραγματικά άμεσα μπόρεσε να λειτουργήσει υποδειγματικά ως προς την αντιμετώπιση των περιστατικών», όπως σημείωσε.

Ο υπουργός Υγείας, προχώρησε σε αυτή την ενημέρωση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου για τη «Σύσταση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία ”Ογκολογικό Κέντρο Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ” και άλλες διατάξεις».

Πηγή: news247.gr