Τέμπη: Έρευνες της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων στα γραφεία του ΟΣΕ

Έρευνα στα γραφεία του ΟΣΕ, στην οδό Καρόλου, πραγματοποιεί η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων.

Τέμπη: Έρευνες της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων στα γραφεία του ΟΣΕ

Συγκεκριμένα, οι έρευνες της ΡΑΣ στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ φέρεται να έχουν ξεκινήσει από χθες το πρωί, ενώ συνεχίστηκαν και σήμερα το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Στο επίκεντρο των ερευνών είναι η αναζήτηση εγγράφων που μαρτυρούν τον τρόπο με τον οποίο έγιναν οι εκπαιδεύσεις των σταθμαρχών, ποιοι κανόνες ακολουθήθηκαν και ποια είναι τα πρωτόκολλα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι άνθρωποι της ΡΑΣ έχουν στα χέρια τους κάποια έγγραφα που θα τους βοηθήσουν στην έρευνά τους, καθώς και τα προγράμματα εκπαίδευσης που ακολουθήθηκαν στο τέλος Ιανουαρίου.

Στην ανακρίτρια Λάρισας εν ενεργεία και συνταξιούχοι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι έρευνες της Δικαιοσύνης αναφορικά με τα αίτια, αλλά και τις ευθύνες της τραγωδίας στα Τέμπη.

Από το πρωί, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εν ενεργεία αλλά και συνταξιούχοι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ της Λάρισας περνούν την πόρτα της ανακρίτριας Λάρισας, ώστε να καταθέσουν πληροφορίες και να γίνει συλλογή στοιχείων για την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Παράλληλα, στον χώρο των δικαστηρίων καταφθάνουν και δικηγόροι συγγενών, προκειμένου να λάβουν γνώση της δικογραφίας που έχει ήδη σχηματιστεί και να προχωρήσουν σε παράσταση υποστήριξης κατηγορίας.

«Ανοίγει» το κάδρο των ερευνών

Στο μεταξύ, διευρύνεται και δίνεται προτεραιότητα στις έρευνες για την τραγωδία στα Τέμπη, την ώρα που στο επίκεντρο βρίσκεται η πολύωρη κατάθεση του 59χρονου σταθμάρχη Λάρισας.

Όπως γράφει η «Κ», οι έρευνες θα διενεργηθούν από ανώτερους δικαστικούς εφέτες, ενώ η Δικαιοσύνη με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου άνοιξε δεύτερη έρευνα για την καθυστέρηση υλοποίησης των έργων για εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου.

Παράλληλα, η Οικονομική Εισαγγελία ξεκινά μεγάλη έρευνα για τα έργα που δεν υλοποιήθηκαν στον ΟΣΕ , ενώ σημαντικές καθυστερήσεις στα έργα εκσυγχρονισμού του ΟΣΕ είχε διαπιστώσει στην τελευταία του έκθεση το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ελεγκτικό Συνέδριο: Σημαντικές καθυστερήσεις σε συμβάσεις του ΟΣΕ

Υπενθυμίζεται επίσης ότι σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση συμβάσεων για έργα εκσυγχρονισμού του ΟΣΕ έχει διαπιστώσει στην τελευταία έκθεση του το Ελεγκτικό Συνέδριο, το ανώτατο δικαστήριο που ελέγχει το σύνολο της διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Όπως προκύπτει από την έκθεση που αφορά την υλοποίηση των συμβάσεων εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου από το 2017 ως και το 2021 (αυτήν την περίοδο αφορά η έκθεση) παρατηρήθηκαν σημαντικές καθυστερήσεις, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις έφθασαν 2,5 φορές πάνω από την αρχική πρόβλεψη ολοκλήρωσης ενός έργου.

Πηγή: Kathimerini.gr